ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Τo ΕΝΕΕΓΥ-Λ Αγρινίου στη Euroscola του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αγρινίου συμμετείχε με 9 μαθητές στο πρόγραμμα EUROSCOLA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Το σχολείο συμμετέχει τα τελευταία 2 χρόνια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Έχοντας κερδίσει τον τίτλο του Σχολείου Πρέσβη επί 2 συναπτά έτη, προσκλήθηκε να συμμετάσχει στις εργασίες του προγράμματος EUROSCOLA που απευθύνεται σε μαθητές άνω των 14 ετών από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, τις υποψήφιες χώρες και τα πρώην κράτη μέλη και είναι το μοναδικό ειδικό σε σχολείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο που κατάφερε έως τώρα να κερδίσει μια τέτοια συμμετοχή.


Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος οι μαθητές συνομίλησαν με τον κ. Othmar Karas, Πρώτο Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμμετείχαν σε Εργαστήριο Καινοτομίας με τον Antonio Caiola,  Επικεφαλής της ομάδας της Νομικής Υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τέλος, πραγματοποίησαν εξομοίωση της εργασίας των ευρωβουλευτών πάνω σε θέματα που αφορούσαν τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, να συζητήσουν για τη δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες, καθώς και να διατυπώσουν τις προσωπικές τους απόψεις σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης περιηγήθηκαν στην πόλη του Στρασβούργου, επισκέφθηκαν μνημεία και αξιοθέατα και απέκτησαν την πολύτιμη εμπειρία της επαφής με έναν διαφορετικό πολιτισμό, γνωρίζοντας από κοντά τους ανθρώπους, την κουλτούρα τους και τις συνήθειες της καθημερινής ζωής μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου ευχαριστεί τους κυρίους:

  • Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μέλος ΔΟΕ για την Ελλάδα, Πρόεδρος Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών
  • Συμεών Σπύρου, Co – CFO Starbulk
  • Στέλιος Κωνσταντινίδης, Παραγωγός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στη μνήμη της μητέρας του Διαλεκτής – Ευαγγελίας Κωνσταντινίδη
  • Φίλιππος Μπάμης, Πρόεδρος της Φίλιππος Μπάμης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

για την οικονομική τους συνεισφορά χάρη στην οποία πραγματοποιήθηκε η αποστολή, καθώς και την Δ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την υποστήριξη και την άριστη συνεργασία.

euroscola (1)

euroscola (3)

euroscola (4)

euroscola (5)

euroscola (6)

euroscola (7)

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button