Άποψη

Το Ε.Κ. Αγρινίου καλεί σε αγώνα ενάντια στις ομαδικές απολύσεις

geg-pame-apergia-asfalistiko-agrinio18Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις  των εργαζομένων στα «ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΙΚΔΑΣ», μετά από προσφυγή της εργοδοσίας  και την αποστολή ερωτημάτων  από το Συμβούλιο της Επικρατείας , ανοίγει το δρόμο  για την  αύξηση των ορίων των ομαδικών απολύσεων  και την πλήρη απελευθέρωσή τους, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, που καλεί τους εργαζομένους σε αγώνα ενάντια στην απελευθέρωση των απολύσεων.

Αναλυτικά:

“Είναι απόφαση προσανατολισμένη στις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των πολυεθνικών ομίλων , με βάση την αρχή της ανεμπόδιστης δράσης του κεφαλαίου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  προκειμένου να διασφαλίζεται η κερδοφορία του.

Η υπουργός εργασίας δεσμεύτηκε  ότι η ελληνική νομοθεσία θα συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο  παρερμηνείας.

Η απόφαση αυτή στην ουσία ανοίγει το δρόμο στα νέα μέτρα  που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , όπως και οι προκάτοχοί της,  για τις ομαδικές απολύσεις  και στη συνέχεια για τον κατώτερο μισθό , την κατάργηση των επιδομάτων, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και γενικότερα  για τα εργασιακά.

Αποδεικνύει  ακόμα τον αντεργατικό χαρακτήρα της Ε.Ε. , αλλά και το ρόλο της Γ.Σ.Ε.Ε , η οποία  από τη μια καταδικάζει υποκριτικά τέτοιες αποφάσεις  και από την άλλη υπερασπίζεται το «Ευρωπαϊκό κεκτημένο»  που οδηγεί ακριβώς  σε όλο  και πιο αντεργατικά  – αντιλαϊκά μέτρα .

Καλούμε τους εργαζόμενους  στον αγώνα ενάντια στην απελευθέρωση των απολύσεων, απαιτώντας την επαναφορά  των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας , κάλυψη των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις , κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button