ΆποψηΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Στο πλαίσιο της ημέρας Πανελλαδικής δράσης για την υγεία, ο Σύλλογος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τον Μάρτιο του 2022 κλείνουμε ήδη 2 χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, και τα αποτελέσματα των πολιτικών που ασκήθηκαν είναι το λιγότερο ανεπαρκή.


Σε καθημερινή βάση έχουμε δεκάδες νεκρούς, πλήθος εισαγωγών ασθενών με covid 19 στα νοσοκομεία τα όποια δεν είχαν την στήριξη που χρειάζονταν, χιλιάδες κόσμου να νοσεί, ουρές σε δομές για rapid test. Με την ακρίβεια, τη φτώχεια ,την ανεργία να παίρνουν τον ανήφορο, και ο πολίτης την ίδια στιγμή να πληρώνει τα rapid και τα pcr και στο τέλος να καλείται να πάρει την ευθύνη για την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης αποκλειστικά πάνω του.

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αντί να στηριχθεί όπως έπρεπε, έχουν μειωθεί οι προϋπολογισμοί, δεν γίνονται προσλήψεις, μετακινείται προσωπικό από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο και από ΚΥ σε Νοσοκομείο, προσπαθώντας να καλυφτούν οι τρύπες λειτουργίας ανοίγοντας όμως ταυτόχρονα άλλες. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας αλλά αντίθετα τον πριμοδοτεί συνεχώς με άφθονο χρήμα, δεν ανοίγει κλειστά Νοσοκομεία, δεν αυξάνει τις κλίνες ΜΕΘ, δεν δίνει δωρεάν μοριακούς έλεγχους και rapid test μέσω συνταγογράφησης, δίνει ξανά στους εργολάβους την καθαριότητα, την ασφάλεια και την σίτιση, ενώ συγχρόνως σχεδιάζει τον «νέο υγειονομικό χάρτη» που θα περιλαμβάνει κλείσιμο δομών και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μέσω ΣΔΙΤ.

Οι συνθήκες εργασίας στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ του νομού μας χειροτερεύουν καθημερινά. Το Νοσοκομείο πιέζεται φοβερά στην λειτουργία του. Οι εργαζόμενοι πλέον είναι εντελώς εξουθενωμένοι ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το πώς θα πορευτούμε στο μέλλον. Αντίθετα βλέπουμε να καταργούνται οργανικές θέσεις αφήνοντας κενά στη λειτουργία ώστε να παρουσιάσουν τους εργολάβους ως τη μόνη λύση, αποκρύπτοντας και την αυξήσει του κόστους λειτουργίας και τις συνθήκες «γαλέρας» για τους εργαζόμενους.

Απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αφήνει το λαό έρμαιο της πανδημίας!
Απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα:
• Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού- Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αόριστου Χρόνου
• Αύξηση των δαπανών για την υγεία και αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου
• Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση για τους επιχειρηματίες
• Να παρθούν τώρα πίσω τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης που προβλέπουν συγχωνεύσεις δομών, ΣΔΙΤ και βάθεμα της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας
• Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας και επιστροφή στην δουλειά με αυξημένα μέτρα προστασίας.
• Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για όλους χωρίς καμιά εξαίρεση. – Δωρεάν rapid tests και δωρεάν εξέταση μοριακού ελέγχου ( pcr)
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
• Καμιά περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας –Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην υγεία
• Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
• Ενίσχυση και στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καμιά σκέψη για κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση της.

Για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ που αξίζει στους πολίτες αυτού του τόπου.
Η υγεία είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ».

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button