Άποψη

Το Δ.Σ του ΕΣA για τα χρέη στον ΟΑΕΕ

koi-emporika-ioynios-2013-6Με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου κατεγγέλλει “τα απειλητικά, εκβιαστικά και τρομοκρατικά φιρμάνια της κυβερνητικής διοίκησης του ΟΑΕΕ” όπως χαρκτηριστηκά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, με τα οποία ζητούνται απο τους εμπόρους “απαγορευτικές”  ρυθμίσεις των χρεών τους.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;;;

Συνάδελφοι

Από αναλογιστική μελέτη του 2008 προέκυπτε ότι ο ΟΑΕΕ, δηλαδή ο ασφαλιστικός μας φορέας, θα έπρεπε να είχε 48,8 δις ευρώ αποθεματικό και αντί αυτού είχε μόνο 588 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα ο ΟΑΕΕ – η διορισμένη διοίκησή του – δηλώνει ότι στον ΟΑΕΕ χρωστάνε 575.434 συνάδελφοι.

 → οι 379.844 έχουν ακόμη δραστηριότητα και χρέη περίπου 1 ½ χρόνου.

 → οι 80.626 χρωστάνε μόνο το τελευταίο 2μηνο.

 → αυτοί που χρωστάνε διαπερνούν αισθητά το 50%.

Συνάδελφοι

Τόσο στην πόλη μας όσο και πανελλαδικά αυτές τις μέρες λαμβάνουμε τα απειλητικά, εκβιαστικά και τρομοκρατικά φιρμάνια της κυβερνητικής διοίκησης του ΟΑΕΕ, για να πάμε για ρύθμιση αλλιώς θα κινηθεί η διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων κλπ. 

Ταυτόχρονα προχωράει η απελευθέρωση των πλειστηριασμών στα ακίνητα και δρομολογείται και η άρση της προστασίας της κύριας κατοικίας.

Η ρύθμιση στην οποία μας καλούν να προσέλθουμε είναι σχεδόν απαγορευτική  για όλους όσους χρωστάνε και είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.

Η κυβέρνηση και η διορισμένη διοίκηση του ΟΑΕΕ ξεπερνώντας κάθε όριο αναλγησίας, προκλητικότητας και αθλιότητας, συνυπολογίζουν και απαιτούν σαν χρέος και το ποσό που αναλογεί στον κλάδο υγείας για όλο το χρονικό διάστημα που με απόφασή τους ήμασταν ανασφάλιστοι και ακάλυπτοι.

Αποτέλεσμα αυτού, όσοι από εμάς δεν πέθαναν ή δεν αυτοκτόνησαν ή δεν υπέστησαν μόνιμες σοβαρές παθήσεις, ήταν να ξεπουληθούν εκποιώντας κινητή ή ακίνητη περιουσία προκειμένου να πληρώσουν για τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και η διοίκησή της στον ΟΑΕΕ μας εκβιάζει, μας απειλεί και μας τρομοκρατεί, την ίδια ώρα που πετσοκόβει τις συντάξεις μας και μας στερεί τον γιατρό, τη διάγνωση, τις εξετάσεις και τα φάρμακα, την ίδια ώρα που μας βάζει πάσης φύσεως χαράτσια, τέλη επιτηδεύματος, εισφορές αλληλεγγύης, την ίδια ώρα που σχεδιάζει έκτακτες εισφορές και άλλα, την ίδια ώρα που με τα παπαγαλάκια της στα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης προπαγανδίζει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, την ίδια ώρα ακριβώς, από τα jumboτους, τα lidlτους, τα ΙΚΕΑ τους, τους ομίλους τους, τις πολυεθνικές τους, τις αλυσίδες τους, τις υπεραγορές τους, εισπράττουν σαν εισφορά για τον ΟΑΕΕ, από τον καθένα από αυτούς με τους ιλιγγιώδεις τζίρους, όσο ακριβώς εισπράττουν από έναν και μόνο φτωχευμένο εμποράκο. Την ίδια ώρα ακριβώς επίσης, με το πρόσχημα της κατάργησης των πληθυσμιακών ορίων, εξισώνουν το Φαληράκι της Ρόδου, τον Λαγανά της Ζακύνθου, την Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας κλπ, με την Χούνη, τα Καραμανέϊκα, τον Δρυμώνα κλπ   

Συνάδελφοι

Η εφαρμοζόμενη πολιτική που μας καταστρέφει και ρίχνει μαύρο στη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της μνημονιακής εξαλλοσύνης της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της ΔΗΜ. ΑΡ. κλπ αλλά και της στήριξης που της παρέχει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ο Πρόεδρος Β. Κορκίδης και όσοι τον υποστηρίζουν.

Η ΕΣΕΕ και ο Πρόεδρός της (ο οποίος ήταν και μέλος της οικονομικής επιτροπής της Ν.Δ.) όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε αλλά αρνήθηκε και δεν δέχτηκε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας μας.

Συγκεκριμένα αρνήθηκε να υποστηρίξει και να διεκδικήσει στην πράξη:

Α) Την άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα από χρέη, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

Β) Την διαγραφή από το χρέος κάθε συναδέλφου, του ποσού που αφορά τον κλάδο υγείας για την περίοδο που ήταν ή είναι ανασφάλιστος.

Γ)  Το πάγωμα των ασφαλιστικών χρεών των συναδέλφων, την κεφαλαιοποίησή του δίχως προσαυξήσεις και την άτοκη ρύθμιση καταβολής του μετά το τέλος της οικονομικής κρίσης.

Δ)  Την άμεση μείωση των εισφορών κατά 20% για όλες τις ασφαλιστικές κατηγορίες και την ελεύθερη επιλογή κάθε συναδέλφου να μεταβεί σε όποια κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία επιθυμεί.

Ε)   Την μείωση κατά 50% των εισφορών σε εταιρείες που οι εταίροι συνδέονται με 1ο βαθμό συγγένειας.

Συνάδελφοι

Τα παραπάνω αποτελούν για μας διεκδικήσεις 1ης γραμμής.

Δεν τις παραγράφουμε και δεν τις αναστέλλουμε. 

Γνωρίζουμε καλά ότι μόνοι μας δεν φτάνουμε γι αυτό ξεκινάμε με αυτά τα αιτήματα, – με πρώτο αποδέκτη την Ομοσπονδία μας – πανελλαδική παρέμβαση προς τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, για την δημιουργία πανελλαδικού μετώπου διεκδίκησης και αγώνα.

Γνωρίζουμε επίσης καλά ότι αρκετοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες αδιαφορούσαν και αδιαφορούν γι αυτά τα θέματα γιατί βάζουν πάνω από το συμφέρον των συναδέλφων τις δημόσιες σχέσεις τους και τις κομματικές εξαρτήσεις τους.

Μελετάμε τους τρόπους η φωνή μας να φτάσει σε κάθε έμπορο της χώρας.

Συνάδελφοι

Όλα αυτά που μας συμβαίνουν δεν είναι θέλημα θεού, ούτε φυσικό φαινόμενο.

Η ανθρωπιστική κρίση και η φτωχοποίηση μας.

Ο Αρμαγεδόνας στο Ασφαλιστικό, Φορολογικό κλπ.

Τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία κα.

Υλοποιούνται όχι γιατί αυτοί είναι πιο ισχυροί

Αλλά

Γιατί μας πήρε από κάτω η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια, ο ατομισμός

Συνάδελφοι

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου θέλει να παλέψει πιο δυνατά και πιο αποτελεσματικά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου έχει τη διάθεση και το μπορεί.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου γνωρίζει ότι οι πολλοί που έχουν και το δίκιο, μπορούν να ανατρέψουν τους λίγους και να καταργήσουν το άδικο, αρκεί να ενωθούν και να το αποφασίσουν.

Συνάδελφοι

Ο Σύλλογος πολύ σύντομα – μέσα στο 1ο 10ήμερο του Σεπτέμβρη – θα σας καλέσει σε ανοιχτή συνάντηση.

Εκεί έχουμε πολλά να πούμε και να αποφασίσουμε και γι αυτό το θέμα και για άλλα

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α

Υ.Γ.: Για δεκάδες κλεμμένα δισεκατομμύρια από τις εισφορές μας θα ζητήσουμε ευθύνη ή όχι;

         ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button