Γεγονότα

Το χρονοδιάγραμμα της Ιόνιας-πότε θα λειτουργήσουν τα πρώτα διόδια

epi-ionia-parakampsi8Η έλευση του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της “λειτουργικής” Ιόνιας οδού, καθορίζει, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr και την παράδοση των επομένων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου, που περιμένουν με αγωνία κάτοικοι και χρήστες του οδικού δικτύου.

Θέμα ημερών, σίγουρα όμως όχι του προσεχούς σαββατοκύριακου, είναι η παράδοση του κομματιού από την Γαυρολίμνη μέχρι το Κεφαλόβρυσο και όπως όλα δείχνουν μαζί με αυτό το κομμάτι θα παραδοθεί και η σήραγγα της Κλόκοβας, το πιο σημαντικό και δύσκολο τεχνικό έργο της Ιόνιας, που ολοκληρώθηκε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ. Εντός της Μ. Εβδομάδας και πιθανώς την Μ. Τετάρτη θα γίνει η τελετή των εγκαινίων για αυτά τα δυο τμήματα,  παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Από εκεί και πέρα απομένουν τρία ακόμη σημαντικά τμήματα, που όπως όλα δείχνουν θα πάνε για το καλοκαίρι και σίγουρα μετά τον Ιούνιο. Το ένα είναι το τμήμα από Αντίρριο μέχρι την Κλόκοβα. Μια απαλλοτρίωση δόθηκε στην κοινοπραξία μόλις τον Γενάρη και απαιτείται σύνθετη δουλειά ειδικά στο σημείο όπου η Ιόνια θα περνά πάνω από την παλιά ε.ο. και θα “κουμπώνει” με την σήραγγα.

Το δεύτερο τμήμα που θα παραδοθεί το καλοκαίρι, είναι αυτό της Αμφιλοχίας μέχρι τον Άγιο Δημήτριο (αρχή παράκαμψης Αρτας – μήκους 27 χλμ). Μέχρι τότε οδηγοί και επιβάτες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται στο Μακρυνόρος. Το τελευταίο τμήμα είναι από την Πέρδικα Ιωαννίνων μέχρι την σύνδεση της Ιόνιας με την Εγνατία (13 χλμ), που επίσης θα παραδοθεί το καλοκαίρι και σίγουρα μέχρι τον Αύγουστο που είναι και ο μήνας οριστικής ολοκλήρωσης του έργου.
Θέμα μερικών ημερών είναι και η έξοδος των οχημάτων που διέρχονται από την παράκαμψη της Αμφιλοχίας  από τον κόμβο Κουβαρά προς το Αγρίνιο. Πριν από δέκα ημέρες περίπου να θυμίσουμε, κατέστη δυνατή ή είσοδος των οχημάτων και την “παλιά”  εθνική οδό , στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας

Τα διόδια

Οι παραπάνω εξελίξεις, σηματοδοτούν και τις πρώτες χρεώσεις για τους χρήστες της Ιόνιας.  Αυτές πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο. Πιθανώς από τα μέσα Απριλίου συγκεκριμένα, θα ενεργοποιηθούν τα διόδια στον κόμβο Αγγελοκάστρου και μέσα στον ίδιο μήνα τα πλευρικά διόδια του κόμβου Κουβαρά.
Η “Νέα Οδός”, προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει το ακριβές κόστος των διοδίων για όλους τους τύπους των οχημάτων, τους τρόπους πληρωμής κλπ. κάτι που επίσης θα γίνει τις επόμενες μέρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button