Γεγονότα

Το Αγρίνιο τίμησε τους εθελοντές των κοινωνικών δομών (φωτο)

koi-ethelontes-brabeysi9

Τους φορείς, τους Συλλόγους αλλά και τους απλούς ανθρώπους , πολίτες και επαγγελματίες που πλαισίωσαν τις κοινωνικές-προνοιακές  δομές του δήμου Αγρινίου και βοήθησαν χιλιάδες συμπολίτες του δήμου Αγρινίου που έχουν πληγεί από την πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, βράβευσε το απόγευμα η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

koi-ethelontes-brabeysi8Πρόκειται για μια συνολική προσπάθεια, που χωρίς την στήριξη των εθελοντών θα είχε σίγουρα πενιχρά αποτελέσματα. Η  μαζική και συγκινητική ανταπόκριση όμως και η έμπρακτη αλληλεγγύη ήταν τέτοιες που ενίσχυσαν  αυτό το κοινωνικό “δίχτυ”  πάνω από τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες. Είναι σε κάθε περίπτωση ένα θετικό μήνυμα για την ίδια την τοπική κοινωνία που θα πρέπει να μας κάνει όλους πιο υπερήφανους. Αυτό το μήνυμα θέλησε να εκπέμψει στον σύντομο χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός , ζητώντας συνέχεια στην εθελοντική συμβολή.
koi-ethelontes-brabeysi7

Στην εκδήλωση έγιναν ιδιαίτερες βραβεύσεις στον Ιατρικό Σύλλογο τον Φαρμακευτικό και τον  Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου που συνέβαλλαν καθοριστικά στη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου,  Φαρμακείου και Οδοντιατρείου με απονομή τιμητικής πλακέτας στους προέδρους των Συλλόγων.

Παράλληλα βραβεύτηκε  ο  εκπρόσωπος της Μητρόπολης για την συμβολή του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, πατέρα Απόστολο. Ακολούθησαν δεκάδες ακόμη βραβεύσεις γιατρών, μικροβιολόγων, φαρμακοποιών, επαγγελματιών, επιχειρηματιών και απλών πολιτών που συνέδραμαν με τον δικό του τρόπο ο καθένας στην λειτουργία των παραπάνω δομών.
koi-ethelontes-brabeysi4

koi-ethelontes-brabeysi1

«Τη στιγμή που η πολιτεία στέκεται ανήμπορη να συμβάλει, οι δήμοι που είναι το πιο κοντινό στον πολίτη κομμάτι της εξουσίας, συνέβαλαν καθοριστικά στο να δοθεί ένα χέρι βοήθειας. Όσο σημαντική και να είναι η προσπάθεια από τους δήμους, δεν θα μπορούσαν να γίνουν και πολλά χωρίς την κοινωνία των εθελοντών. Ξεκινήσαμε τις δράσεις μας αυτές με το κοινωνικό παντοπωλείο. Τότε είχαμε προτάσεις από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να κάνουμε μια συνεργασία ώστε και εκείνοι να διαφημίζονται και εμείς να προσφέρουμε αυτά που θα μας έδιναν, σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχολιός, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

koi-ethelontes-brabeysi6

koi-ethelontes-brabeysi3Για την σημασία και την προσφορά των εθελοντών έκαναν  αναφορές στους χαιρετισμούς τους και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαργαρίτα Σερπάνου καθώς και ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ. π. Επιφάνιος.

Ιδιαίτερες βραβεύσεις έγιναν προς τον ιατρικό σύλλογο τον Φαρμακευτικό και τον  Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου που συνέβαλλαν καθοριστικά στη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου, οδοντιατρείου και ιατρείου αντίστοιχα με απονομή τιμητικής πλακέτας στους προέδρους των συλλόγων, αλλά και στον εκπρόσωπο της Μητρόπολης στη συνεργασία δήμου και Μητρόπολης για το κοινωνικό παντοπωλείο, πατέρα Απόστολο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button