Δυτική Ελλάδα

Το 73% δεν προγραμματίζει διακοπές

epi-diakopesΒρισκόμαστε περίπου στα μέσα του καλοκαιριού. Ωστόσο, πολλοί είναι οι Έλληνες που θα στερηθούν φέτος τις διακοπές και τα μπάνια ελέω της οικονομικής κρίσης. Η πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ είναι άκρως αποκαλυπτική.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, το 73% των Ελλήνων καταναλωτών δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2013.

Κύριος ανασταλτικός παράγοντας είναι οι οικονομικοί λόγοι (70%) και έπειτα ακολουθούν η εισοδηματική τους αστάθεια (20%), αλλά και άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν επιτρέπουν στους καταναλωτές να φύγουν από τον τόπο κατοικία τους (10%). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-8 Ιουλίου 2013, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε 545 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, από το 27% το 80% θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ 5 ημερών. Το μέρος καταγωγής κερδίζει έδαφος και ζωντάνια, αφού εκεί θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους οι Έλληνες τουρίστες.

Ακόμη, οι παραθαλάσσιες περιοχές έχουν μεγαλύτερη απήχηση στους Έλληνες καταναλωτές σε σχέση με τις διακοπές στο βουνό, που αγγίζουν σε ποσοστό μόνο το 20% των προτιμήσεων τους. Τέλος, οι εκτός Ελλάδας τουριστικοί προορισμοί φέτος θα μειωθούν σε ποσοστό περίπου 50%.

http://www.iapopsi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close