ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το  5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου σε συνεργασία με το “The National Pedagogical College Constantin Bratescu” από την Κωνστάντζα (Ρουμανία), αποφάσισαν  στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» να τιμήσουν με μια κοινή διαδικτυακή δράση τους αγώνες των γυναικών για την ισότητα των φύλων, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Μελίνα Μερκούρη, Anna Lindh,  Edith Cresson, Louise Weiss, Madeleine Fourcade, Marga Klompe, Nicole Fontaine,  Nilde Iotti, Simone Veil. Εννέα πρωτοπόρες Ευρωπαίες που διαδραμάτισαν  σημαντικό ρόλο στη χειραφέτηση των γυναικών και στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης των μαθητριών και των μαθητών των δύο σχολείων.


Το αποτέλεσμα· εννέα δραματικοί μονόλογοι, στηριγμένοι στην προσωπικότητα, τις αξίες και τους αγώνες αυτών των σπουδαίων γυναικών, οι οποίοι  παρουσιάστηκαν από μαθήτριες του 5ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου και του “The National Pedagogical College Constantin Bratescu” σε μια όμορφη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022, και ώρα 10:30 π.μ.

 

«Αγάπη, Adina, Ana, Izabela, Ιωάννα, Μαριαλένα, Selin, Yasmin, Χρυσάνθη σας ευχαριστούμε ειλικρινά που, μέσα από τη νεανική ματιά σας, αποδώσατε συγκινητικά το όραμα αυτών των σπουδαίων γυναικών, οι οποίες αποτέλεσαν και αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη συνέχιση των αγώνων ενάντια σε οποιαδήποτε διάκριση βάσει του φύλου», υπογραμμίζεται στη σχετική ενημέρωση.

«Ευχαριστούμε και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μας και του “The National Pedagogical College Constantin Bratescu” που ως υποψήφιες/-οι πρέσβειρες /-εις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μελετήσατε, προβληματιστήκατε,  εργαστήκατε από κοινού, σε κλίμα κατανόησης και φιλίας, για να μας θυμίσετε ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι οι αξίες εκείνες οι οποίες θα διαμορφώσουν έναν κόσμο με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ», καταλήγει η ανακοίνωση του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button