Δυτική Ελλάδα

Το 4ο Λύκειο Αγρινίου στo Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

koi-4o-panmioΤην Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015,  μαθητική ομάδα από 90  παιδιά της Β΄ Τάξης του 4ου Λυκείου Αγρίνίου, επισκέφθηκαν το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ).

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια υλοποίησης του εγκεκριμένου από το Υπ. Παιδείας Πολιτιστικού Προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος και Λύκειο του Αριστοτέλη: οι μεγάλες Σχολές της Αρχαίας Αθήνας», το οποίο ανήκει στην ευρύτερη θεματολογία

«Ελληνική Φιλοσοφία και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός».

           Στη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψης, οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές του Σχολείου Παν. Δρέλλια(συντονιστής του Προγράμματος), Χρυσ. Μηλαροκώστα, Δρ. Νούλα και  Γλ. Χριστοδούλου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής από τη Γραμματέα του Τμήματος κ. Ελ. Τσιμπουράκη  και παρακολούθησαν   τις διαλέξεις           

1)«Σχολή, σχολείο, σχόλη», από τον  λέκτορα Χρήστο Ζαφειρόπουλο και

2)«Νέες Τεχνολογίες για την προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς», από τον επικ. καθηγητή Γιώργο Στυλιαρά.

Η  δραστηριότητα αυτή αφορά την συνεργασία  και τη σύνδεση του Σχολείου με την Πανεπιστημιακή κοινότητα του Αγρινίου και είναι μέρος του πραγματοποιούμενου έργου από τους μαθητές, οι οποίοι μελετούν από τον Νοέμβριο αντίστοιχες θεματικές ενότητες.

Όπως είναι γνωστό, το Τμήμα ΔΠΠΝΤ ιδρύθηκε το 2004, υπάγεται στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (με έδρα το Αγρίνιο) του Πανεπιστημίου Πατρών  και έχει κύριους σκοπούς την καλλιέργεια της γνώσης, την προαγωγή της κουλτούρας και την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

 

                                                                          

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close