Άποψη

Τo 2018 ας είναι έτος της ορεινής Τριχωνίδας

vouna-thermo-drymonasΟ Πολιτιστικός Σύλλογος  “Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας”  μετά την σύσκεψη της 20ης Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο σχετικά με το Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα τον επόμενο μήνα είναι σε θέση να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις που θα στείλει αλλά και με φυσική παρουσία θα υποστηρίξει στο συνέδριο:

“Θα πρέπει επιτέλους να σταθούμε δίπλα στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα της Ορεινής Τριχωνίδας μιας περιοχής πλούσιας σε φυσικούς πόρους, με μεγάλη ιστορία και πολλά βυζαντινά μνημεία που κάποιοι θέλουν να την έχουν απομονωμένη και στο περιθώριο.

Ας σκεφτούμε και να αναλογιστούμε την ανάπτυξη και την πρόοδο που παρατηρείται σε άλλες αντίστοιχες περιοχές της Ελλάδας και τότε θα καταλάβουμε τι μπορούμε να κάνουμε και στο δικό μας τόπο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρατηρείται είναι αυτό των οδικών αξόνων όπου θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους δρόμους Θέρμο – Ναύπακτο & Θέρμο Αγρίνιο κάτι που καθυστερεί περισσότερο από 25 χρόνια με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό. Επίσης θα πρέπει να μελετηθεί και υλοποιηθεί ο οδικός άξονας Ναύπακτος – Θέρμο -Καρπενήσι αλλά και η οδοποιία σε ορεινά χωριά που θα επιλύσει πολλά προβλήματα.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

  • Η αξιοποίηση της Λίμνης Τριχωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών επίσης σημαντική παρέμβαση για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Τριχωνίδας.
  • Η δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Προβολής με την συμμετοχή δήμων και φορέων της Τριχωνίδας με σκοπό την προσέλκυση τουριστών όλη την διάρκεια του έτους και όλων των μορφών τουρισμού και ειδικότερα του θρησκευτικού και γαστρονομικού τουρισμού που μπορεί να φέρει επισκέπτες από διάφορες χώρες.
  • Ίδρυση και λειτουργία στο Θέρμο , την πρωτεύουσα της Αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας , μέρος όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το πολίτευμα της δημοκρατίας, δημόσιου ιεκ με κατευθύνσεις τα αγροτικά προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό.
  • Την δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου και κολυμβητηρίου στο Θέρμο , αθλητικές υποδομές που θα ενισχύσουν με νέες δραστηριότητες την ευρύτερη περιοχή.
  • Το άνοιγμα και επανελειτουργία των σφαγείων Θέρμου που θα βοηθήσει και θα τονώσει οικονομικά την περιοχή.
  • Την αξιοποίηση όλων των κτιρίων των παλαιών δημοτικών σχολείων που κακώς έκλεισαν πριν κάποια χρόνια και την αξιοποίηση τους σε μουσεία, συνεδριακά κέντρα , βιβλιοθήκες και άλλα πολλα.
  • Την δημιουργία στην Ανάληψη Τριχωνίδος ( στο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου )  ΄΄ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΄΄ με μόνιμο εκθετήριο , χώρους σεμιναρίων και υπαίθριους χώρους αγροτικών καλλιεργειών από την εκμετάλευση των οποίων θα ωφελούνται άπορες οικογένειες.
  • Αξιοποίηση των πολιτιστικών και βυζαντινών μνημείων της περιοχής.

Με γνώμονα το κοινό καλό και με βάση το εμείς και όχι το εγώ θα πρέπει να κινηθούμε την νέα χρονιά που σε λίγες ημέρες θα ανατείλει για να μπορέσουμε έτσι να είμαστε χρήσιμοι για το τόπο μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close