Γεγονότα

Το 2014 θα προσδιοριστούν τα οικόπεδα εξόρυξης σε Ιόνιο

“Η έρευνα ολοκληρώθηκε, αναμένεται η ανάλυση των ευρημάτων”, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σύσκεψη έγινε στο δημαρχείο της Κέρκυρας, για την πορεία των ερευνών των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η σύσκεψη έγινε υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο οποίος ενημέρωσε πως από τον Μάιο θα αρχίσει η διεθνοποίηση των δεδομένων,  για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις εταιρίες, με στόχο το πρώτο εξάμηνο του 2014 να προσδιοριστούν τα οικόπεδα για την εξόρυξη, ενώ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης του Ιονίου και των φορέων ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και ότι η εκμετάλλευση τους θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

«Από τον Μάιο θα αρχίσει η διεθνοποίηση των δεδομένων, για να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις εταιρείες, ώστε το πρώτο μισό του 2014 να προσδιοριστούν τα οικόπεδα εξόρυξης», σημείωσε ο κ. Λιβιεράτος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει χρόνος για να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κέρκυρας για την πρόσκληση, ώστε να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών των Ιονίων. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια σύσκεψη και είμαστε ανοικτοί στο διάλογο», είπε ο υπουργός.

http://www.aftodioikisi.gr/


 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button