ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Tips για προώθηση ιστοσελίδων με τεχνικές Website SEO

Μόλις δημιουργήσατε μια τρομερή ιστοσελίδα – συγχαρητήρια! Τώρα όμως θα πρέπει να φέρετε και ανθρώπους – επισκέπτες σε αυτή. Για να έρθει η ιστοσελίδα σας ψηλά στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google και το Bing, θα πρέπει να καταλάβετε λίγο τον κόσμο της “βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης” ή SEO, μιας από τις αποτελεσματικές μεθόδους για προώθηση ιστοσελίδων.

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να βάλετε καλά στο μυαλό σας κάτι σχετικά με την προώθηση ιστοσελίδων: Με τόσο πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο σήμερα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ιστοσελίδα σας θα φθάσει την πρώτη θέση στο Google. Ωστόσο υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες να πετύχει το site σας μία πραγματικά καλή κατάταξη. Ας δούμε μερικές από τις πιο χρήσιμες συμβουλές


Επιλέξτε τη σωστή διεύθυνση URL

Πριν να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να επιλέξετε μια διεύθυνση URL. Αυτό δεν είναι άλλο από το domainname σας, δηλαδή είναι η διεύθυνση που οι επισκέπτες θα πληκτρολογήσουν για να βρουν το site σας. Στην ουσία λοιπόν, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που οι επισκέπτες βλέπουν όταν έρχονται στο site σας. Σκεφτείτε το σαν μια φωτεινή επιγραφή. Γι ‘αυτό το λόγο, το URL είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάει η Google για να “καταλάβει” το θέμα του site σας και να το κατατάξει στις σελίδες της.
Το ιδανικό domain για προώθηση ιστοσελίδων θα πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα της επιχείρησής σας και ίσως μια – δυο λέξεις-κλειδί σχετικές με την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, αν είστε εργολάβος, καλό θα ήταν να αγοράσετε ένα URL όπως αυτό: www.yournameconstruction.com.
Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι διευθύνσεις URL σας είναι καθαρές. Αυτό σημαίνει ότι το τέλος των links σας θα πρέπει να είναι τόσο απλό όσο το κείμενο στην ιστοσελίδα σας. Δεν πρέπει να έχει ειδικούς χαρακτήρες, hashtags ή PageIDs.

Δημιουργήστε τίτλους και περιγραφές για κάθε σελίδα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να γράψετε ένα μοναδικό τίτλο και περιγραφή για κάθε σελίδα στην ιστοσελίδα σας; Αυτά είναι συνοπτικά κείμενα που με ακρίβεια και σαφήνεια περιγράφουν τι ακριβώς κάνει η επιχείρησή σας και συνήθως περιέχουν και λίγες λέξεις-κλειδιά για πιο αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδων.
Έχετε βάλει ποτέ τον δείκτη του ποντικιού σας πάνω από μια καρτέλα στον browser σας; Αυτή η σύντομη φράση που αναδύεται κάτω από το ποντίκι σας είναι ο τίτλος της σελίδας. Η περιγραφή δεν είναι ορατή στον επισκέπτη, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντική για τις μηχανές αναζήτησης! Στην πραγματικότητα, ο τίτλος και η περιγραφή είναι από τα πρώτα πράγματα που χρησιμοποιεί η Google για να καθορίσει το βαθμό και τη κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Μόλις το site σας εμφανίζεται σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, οι websurfers θα διαβάσουν τον τίτλο και την περιγραφή σας για να μάθουν τι περίπου είναι το site σας και να αποφασίσει εάν πρέπει ή όχι να το επισκεφτούν. Με άλλα λόγια, οι περιγραφές και οι τίτλοι δεν πρέπει να λείπουν από καμία σελίδα σας

Χρησιμοποιείστε anchortext
Καθώς το κείμενο για την ιστοσελίδα σας, σκεφτείτε που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε anchortext μέσα στο site σας. Το Anchortext είναι το κείμενο στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κλικ για να μεταφερθούν άμεσα σε μια άλλη ιστοσελίδα, είτε στο ίδιο το site σας ή οπουδήποτε αλλού στο Διαδίκτυο.
Όσον αφορά την προώθηση ιστοσελίδων, το anchortext θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους χρήστες να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα σας και να βρουν αυτό που ψάχνουν. Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τις λέξεις-κλειδιά και φράσεις που σχετίζονται με το θέμα του site σας. Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός καταστήματος υποδημάτων, για παράδειγμα, οι λέξεις, «τσεκάρετε τα παιδικά μας υποδήματα,” στην αρχική σελίδα σας μπορεί να συνδεθεί μέσω anchortext με το ηλεκτρονικό κατάστημα σας που είναι γεμάτο παιδικά παπούτσια
Το anchortext είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχυθεί το SEO σας, αλλά να έχετε κατά νου ότι η υπερβολική χρήση links και anchors που δεν βοηθούν πραγματικά τους αναγνώστες σας, μπορεί να γίνει κόκκινη σημαία για το Google.

Προσθέστε alttext σε όλες τις εικόνες σας για αποτελεσματικότερη προώθηση ιστοσελίδων
Οι μηχανές αναζήτησης είναι ειδικά σχεδιασμένες για να “διαβάζουν” το κείμενο στην ιστοσελίδα σας, αλλά ακόμα δεν μπορούν να εξετάσουν και να αξιολογήσουν τις εικόνες στην ιστοσελίδα σας. Προκειμένου να καταλάβουν τι απεικονίζεται σε μια φωτογραφία ή γραφικό, οι μηχανές αναζήτησης ψάχνουν για “alttext.” Αυτό είναι μια σύντομη γραπτή περιγραφή για κάθε εικόνα σε μια ιστοσελίδα σας. Όταν γράφετε alttext, να είστε βέβαιος ότι περιγράφετε με ακρίβεια αυτό που φαίνεται στην εικόνα, αλλά επίσης να προσπαθήσετε να συμπεριλάβετε το όνομα της επιχείρησής σας ή μερικές λέξεις-κλειδιά που να σχετίζονται με αυτή, προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αντίκτυπο το κείμενο αυτό στην προώθηση ιστοσελίδων.
ProTip: Δεν χρειάζετα να γράψετε alttext για τις εικόνες που είναι καθαρά λειτουργικές ή που απλά σχετίζονται με το design της σελίδα, όπως ας πούμε μια εικόνα φόντου με απλά σχήματα. Εάν μια εικόνα δεν έχει τίποτα να κάνει με το θέμα του site σας, μπορείτε να παραλείψετε το alttext της.

Δώστε σωστή δομή στο site σας με τις σωστές κεφαλίδες
Κάθε σελίδα στον ιστοχώρο σας πρέπει να έχει έναν τίτλο, υπότιτλο και ούτω καθεξής. Όταν οι μηχανές αναζήτησης σαρώνουν την ιστοσελίδα σας, θα καταλάβουν καλύτερα το περιεχόμενό σας αν μπορείτε να τους εξηγήσετε την ιεραρχία του κειμένου. Το πιο σχετικό μέρος είναι ο τίτλος της σελίδας σας και θα πρέπει να το ορίσετε ως H1. Η Η1 θα πρέπει να περιγράφει το περιεχόμενο της σελίδας. Δεν πρέπει να έχετε περισσότερα από ένα H1 ανά σελίδα. Επιλέξτε προσεκτικά και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τις λέξεις-κλειδιά σας. Μετά το H1 σας, η σημασία των H (Headers – κεφαλίδες) πάει Η2, Η3 και ούτω καθεξής. Όσο πιο σαφής είναι η δομή του κειμένου σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τις μηχανές αναζήτησης να αφομοιώσουν το περιεχόμενο του δικτυακού σας τόπου, γι’ αυτό και οι κεφαλίδες είναι τόσο απαραίτητες για την προώθηση ιστοσελίδων.
Τίτλος: 5 απλά tips για αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδων με SEO
Περιγραφή: Το SEOείναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για προώθηση ιστοσελίδων, δεδομένου ότι θα γίνει σωστά! Δείτε 5 απλά tipsπου θα σας βοηθήσουν να ανεβάσετε εύκολα την κατάταξη της ιστοσελίδας σας.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button