ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Την στελέχωση των Κ.Υ. Μύτικα και Αστακού ζητά ο δήμαρχος Ξηρομέρου

Με επιστολή του προς τον Ιωάννη Καρβέλη Ιωάννη, Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, θέτει το θέμα της στελέχωσης των Κέντρων Υγείας που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.

Επισημαίνει ιδιαίτερα το θέμα της έλλειψης οδηγών για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Μύτικα καθώς και αυτό της έλλειψης ιατρών στο Κ.Υ. Αστακού.


Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου:

«Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Καταρχήν να σας συγχαρώ για την άοκνη προσπάθειά σας να βελτιώσετε τις συνθήκες στο χώρο της Υγείας στα όρια της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον καθημερινό αγώνα που δίνεται.

Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει έκταση περίπου 600 τ.χλμ. και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της τουριστικής κίνησης, ο τοπικός πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και παράλληλα, πολλαπλασιάζονται οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής.

Στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου λειτουργούν δύο Κέντρα Υγείας (Αστακού & Μύτικα). Λόγω της δραματικής υποστελέχωσης, υπολειτουργούν και τα δύο, αδυνατώντας κάποιες φορές να παρέχουν την στοιχειώδη υγειονομική φροντίδα, αφού το μεν Κέντρο Υγείας Μύτικα δεν έχει πλήρες πρόγραμμα εφημεριών και στερείται οδηγών ασθενοφόρου και το δε Κέντρο Υγείας Αστακού λειτουργεί με τρεις Γενικούς Ιατρούς, με πλήρες πρόγραμμα εφημεριών, με εξαντλητικά ωράρια και αυξημένες υποχρεώσεις, λόγω και της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μύτικα. Αποκορύφωμα είναι ότι η περιοχή αρκετές φορές δεν υποστηρίζεται από ασθενοφόρο.

Κύριε Διοικητά, παρακαλώ όπως ενεργήσετε για άμεση πρόσληψη επικουρικών οδηγών, προκειμένου να υποστηρίξουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button