ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Την Πέμπτη στις 11 π.μ. η διανομή δενδρυλλίων στο Αγρίνιο από το Δασαρχείο

H 21η Μαρτίου καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και Τροφίμων ως η παγκόσμια ημέρα της δασοπονίας, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των δασικών οικοσυστημάτων.

Μας υπενθυμίζει την ανάγκη να δράσουμε ώστε να μετριάσουμε την καταστροφή των δασών και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Ανθρωπογενείς αιτίες που υποβαθμίζουν τα δάση μας είναι οι πυρκαγιές, οι λαθροϋλοτομίες, οι εκχερσώσεις, η παράνομη θήρα κ.λ.π.

Τα δάση προστατεύονται και βελτιώνονται όταν τα διαχειριζόμαστε με βάση την αρχή της αειφορίας των πολλαπλών λειτουργιών τους, ώστε να τα παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση στις επόμενες γενιές.

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της δασοπονίας, το Δασαρχείο Αγρινίου, ευχαριστώντας όλους εκείνους που με αγάπη προς το δάσος και το φυσικό περιβάλλον συμβάλλουν στην προστασία του, προβαίνει στη συμβολική πράξη της δωρεάν διανομής δενδρυλλίων δασικών και καλλωπιστικών ειδών, που έχουν παραχθεί στο δημόσιο δασικό φυτώριο Πλατάνου Καλυβίων.

Η διανομή θα γίνει στις 21-03-2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγρινίου.

“Ας μας ευαισθητοποιήσει με την ευκαιρία η προφητεία του προστάτη της Δασικής Υπηρεσίας συντοπίτη μας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που είχε πεί ότι «οι άνθρωποι θα γίνουν φτωχοί γιατί δεν θα αγαπούν τα δένδρα»”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δασαρχείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button