Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Την Κυριακή η μεγάλη δράση καθαρισμού στη λίμνη Τριχωνίδας

Στις 10:30, στην τοποθεσία Μούρτος Καψοράχης και στην Παραλία Σιταράλωνα

Η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου συμμετέχει στη δράση απομάκρυνσης πλαστικών και άλλων απορριμμάτων από τη Λίμνη Τριχωνίδα.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 10:30, στην τοποθεσία Μούρτος Καψοράχης και στην Παραλία Σιταράλωνα, με την υποστήριξη των Δήμων Αγρινίου και Θέρμου από την Henkel Hellas, το Dixan και εργαζόμενους από τα My market Αγρινίου και Ναυπάκτου.


Σε αυτή τη μαζική δράση καθαρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος αειφορίας του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος, Καθάρισε στην Πηγή», οι διοργανωτές προσκαλούν όλους όσους θέλουν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους δεκάδες εθελοντές από τα My market, την «Ακτίνα Εθελοντισμού» , το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας, Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.), τη Λέσχη Μεικτού Αθλητισμού Θέρμου (ΛΕ.Μ.Α.Θ.) και τη δραστήρια περιβαλλοντική οργάνωση Project Κα.Πα. από την Πάτρα.

Στον καθαρισμό θα συνδράμει με δύο οχήματα και η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Τα πλαστικά που θα απομακρυνθούν από τις δύο περιοχές, γύρω από τις όχθες της λίμνης, θα επεξεργαστούν περαιτέρω και μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας θα μετατραπούν σε νέα αντικείμενα.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button