Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Την κάλυψη της δαπάνης των self test από την Πολιτεία, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Την διαμαρτυρία του για τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε η προμήθεια των self test στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα για το γεγονός ότι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να καλύψουν την δαπάνη για την προμήθεια ενός τεστ για κάθε εργαζόμενο τους την εβδομάδα, εκφράζει το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας, επισημαίνει συγκεκριμένα:

“Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σύμφωνα με την οποία, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021, θα πρέπει να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) και αυτόν υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην υποχρέωση που έχουν οι συνάδελφοι να καλύπτουν με δική τους δαπάνη το ένα εκ των δύο.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θέλει να τονίσει ότι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι μικρές επιχειρήσεις προσπαθούν να ξαναβρούν τον βηματισμό τους μετά από τις τεράστιες συνέπειες που υπέστησαν από τους έξι μήνες σχεδόν κλειστά τα καταστήματα με κρατική εντολή, είναι παράλογο να πρέπει να επιβαρυνθούν με το έξοδο της προμήθειας του ενός εκ των δύο self test για κάθε εργαζόμενο που απασχολούν, κάθε εβδομάδα.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει η κάλυψη της δαπάνης να γίνει αποκλειστικά από την Πολιτεία και όχι από τους συναδέλφους καθώς επίσης το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τα self test των συναδέλφων και για τον λόγο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ζητά την άμεση αλλαγή της απόφασης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button