sliderΔυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική ανέπτυξε ο Νίκος Παπαθανάσης στο «Δυτικά Επιχειρείν» (φωτο-video)

«Η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας θα λάβει το μερίδιο που της αντιστοιχεί ώστε να ανέβει επίπεδο ανάπτυξης με ισόρροπα κριτήρια», επισήμανε ο αν. υπουργός Ανάπτυξης

Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση στο Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» που διεξήχθη στο Αγρίνιο το περασμένο Σάββατο.

Στο συνέδριο, που διοργάνωσαν η AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), τέθηκαν επι τάπητος οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της Δυτικής Ελλάδας, υπό το πρίσμα της τρέχουσας οικονομικής και γεωπολιτικής συγκυρίας .


Ο κ. Παπαθανάσης, κατά την έναρξη της ομιλίας του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του στο Αγρίνιο και για την ευκαιρία που του δόθηκε να αναφερθεί στην επιχειρηματικότητα. «Γιατί επιχειρηματικότητα σημαίνει ανάπτυξη, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει ότι οι νέες και οι νέοι της περιοχής θα μπορέσουν να βρουν δουλειά, να μείνουν στον τόπο τους και να μείνουν κοντά στις οικογένειές τους».

Δείτε την ομιλία του Νίκου Παπαθανάση πατώντας play

Αναφερόμενος στο ρόλο των Επιμελητηρίων τα χαρακτήρισε «πυλώνες ανάπτυξης» καθώς ο ρόλος τους είναι διεκδικητικός αναφορικά με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα εξωγενές πρόβλημα ,όπως είναι η διεθνής κρίση, επηρεάζει τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στο πεδίο των επενδύσεων και της στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Κάλεσε δε τους παριστάμενους να αναλογιστούν αν πριν από τρία χρόνια ήταν δυνατόν να φανταστούν καν ότι ξένοι επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, η Pfizer, η Cisco, η Teamviewer, η P&I, θα είχαν ξεκινήσει να υλοποιούν μεγάλα επενδυτικά σχέδια στην πατρίδα μας διακρίνοντας πράγματι ευκαιρίες και ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

«Βρήκαν μια κυβέρνηση και μία Πολιτεία που ήθελαν να σταθούν στο πλευρό τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης ενώ υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έχει ταλέντα, έχει νέες και νέους μορφωμένους από ισχυρά εκπαιδευτικά ιδρύματα που μπορούν να προσφέρουν σπάνιες υπηρεσίες για τις συγκεκριμένες εταιρείες».

Η εθνική αναπτυξιακή στρατηγική, όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός, βασίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: Την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις ιδιωτικές επενδύσεις και την κατάρτιση των εργαζομένων.


Το εθνικό αυτό σχέδιο προβλέπει την ιδιαίτερη ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας όπου το ⅓ του προγράμματος ΕΣΠΑ ‘21 – ‘27 αναμένεται να κατευθυνθεί προς τις Περιφέρειες, κάτι που σημαίνει ότι οι πόροι που προορίζονται προς τη Δυτική Ελλάδα, αυξάνονται. «Η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας θα λάβει το μερίδιο που της αντιστοιχεί ώστε να ανέβει επίπεδο ανάπτυξης με ισόρροπα κριτήρια», επισήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα στήριξης προς όλες τις κοινωνικές ομάδες από την αρχή της πανδημίας αλλά και στα τωρινά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και τόνισε με έμφαση το γεγονός ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει με σχέδιο και με σύνεση όλους όσοι έχουν ανάγκη».

Η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ σε αντίθεση με “το κακό παρελθόν που είχε η χώρα σε αυτόν τον τομέα”, ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα ΣΔΙΤ αλλά και στις στρατηγικές επενδύσεις για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ένα νομό που παρουσιάζει ιδιαίτερη και πολύ σημαντική αναπτυξιακή προοπτική.

«Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, είμαστε στο πλευρό της Δυτικής Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, που έλκει την καταγωγή του από το Αγρίνιο, επισκέφθηκε την έκθεση τοπικών προϊόντων στο χώρο του συνεδρίου και στο περιθώριο των εργασιών συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες και τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης και φυσικά πολλούς πολίτες.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button