Αυτοδιοίκηση

Την ακύρωση της απόφασης για το δάνειο στον Δήμο Ξηρομέρου ζητά η μ. αντιπολίτευση

po-dimotiko-symvoulio-xiromerou“Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Ξηρομέρου  για την αποδοχή των όρων που έθεσε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων   που  στην ουσία   αποτελεί   αυτή της σύναψης του δανείου δεν συγκέντρωσε όπως περίμενε ο Δήμαρχος κ. Γαλούνης και η παρέα του  την απόλυτη πλειοψηφία    επί του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων  που χρειαζόταν παρά τα όσα   ισχυρίζεται για λόγους σκοπιμότητας” επισημαινεται στην ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης  στον Δήμο  κ. Κουμανδράκη  – Σαμαρά, που κάνει γνωστό πως η παράταξη της θα προσφύγει κατά της απόφασης, ζητώντας την ακύρωση της.

Αναλυτικά:

“Η απόφαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν παράγει έννομα αποτελέσματα  και δεν μπορεί να δεσμεύσει το Δήμο ως προς τη λήψη  του δανείου.

Η  μείζονα αντιπολίτευση    προσέφυγε νόμιμα κατά της   συγκεκριμένης  απόφασης (91/2017)  και ζητά την ακύρωση της  (άριθμ. πρωτ. προσφυγής 146610/29-06-2017).

Βέβαια ενημερώθηκε και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με εξώδικη γνωστοποίηση   που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή   τόσο ως προς την  εγκυρότητα  των αποφάσεων του Δήμου  που έλαβε μέχρι σήμερα (προϋπολογισμού 2017 ,   ισοσκελισμού 2013  κλπ.)    όσο και ως προς την   νομιμότητα  της πρόσφατης  απόφασης που φαίνεται να αποδέχεται τους όρους που έθεσε  με το με αριθμό  3614/1-7-2017 πρακτικό  του Διοικητικού του Συμβουλίου,  με τη σημείωση   ότι  σε περίπτωση   κατάρτισης  έγγραφης σύμβασης,  αυτή (η σύμβαση)  θα είναι  ακυρώσιμη   καθότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου  έγκυρης κατάρτισης  (άρθρο 43 του  Ν.  4325/ 2015  και  176 παρ. 2   του  Ν. 3463/2006  .

Φυσικά  με  εμπρόθεσμη  επίδοση , το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  θα λάβει γνώση και  της προσφυγής που ήδη  κατατέθηκε .

Γνώση   όλων αυτών θα λάβει επίσης  και  το Ελεγκτικό Συνέδριο   που  τελικά θα  ελέγξει και θα  εγκρίνει  την όλη διαδικασία.

Δεσμευόμαστε ότι   ο Δήμος δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ή  να γίνει  παλάτι πλουτισμού τρίτων, από τη στιγμή  που ίσως η υπαρκτή  πραγματική  οικονομική του ανάγκη   ανέρχεται στις 700.000 ευρώ    και όχι στο 1.107.000  ευρώ. Αυτή τη φορά  η υπόθεση θα φτάσει   έως το τέλος   και θα διανύσει το δρόμο     των αρμοδίων δικαστηρίων   με ότι αυτό συνεπάγεται καθότι  παράδρομοι δεν θα αφήσουμε  να υπάρξει.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close