Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τιμήθηκε (έστω αργά) ο τελευταίος εύζωνας του 2/39 Σ.Ε. Μεσολογγίου

Συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια κυριάρχησαν στην τελετή παρασημοφόρησης του τελευταίου εν ζωή εύζωνα του θρυλικού Συντάγματος Ευζώνων 2/39 που έγινε στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Ελευθέριανη της Ορεινής Ναυπακτίας.

Ο υπεραιωνόβιος Γεώργιος Γκίζας από την Ελευθέριανη παρέλαβε με εντολή του νέου υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου το παράσημό του, έστω και με καθυστέρηση, καθώς στα 104 χρόνια του είναι ο τελευταίος από τους πολεμιστές που στήθηκαν απέναντι στον εχθρό στην πρώτη γραμμή του Ελληνοϊταλικού Πολέμου την περίοδο 1940-41.


Στην τελετή παρασημοφόρησης παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι του υπουργείου Αμυνας αξιωματικοί του Στρατού, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης η Ομάδα Αναβίωσης ΕΣ 1940 και ο Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς με τιμητικό άγημα και φορώντας στολές του Επους του ’40.

Παρέστη εξάλλου ο νέος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, που έλκει την καταγωγή του από το χωριό Ελευθέριανη, η πρόεδρος του εν Αθήναις συλλόγου Ελευθεριώτων «Η Αγία Παρασκευή» και ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Σιαμάς.

Το 2/39 ΣΕ, με έδρα το Μεσολόγγι, ήταν ένα από τα πέντε Συντάγματα Ευζώνων στα οποία υπηρετούσαν κυρίως Αιτωλοακαρνάνες και Ευρυτάνες, και συμμετείχε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρασιατική Εκστρατεία και στο Επος του ’40.

πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία – aixmi-news.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button