Τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγρινίου

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγρινίου για ακόμα μια χρονιά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας διοργανώνοντας αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Με πυξίδα τις αξίες της συμπερίληψης και της ισότιμης συμμετοχής, οι μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ μαζί με τους μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Αγρινίου, του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγρινίου που ήταν προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, συνδημιούργησαν και συναγωνίστηκαν αποδεικνύοντας πως το “όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί” μπορεί να γίνει πράξη.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα παιδιά έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, δημιούργησαν κατασκευές απο πηλό και αγωνίστηκαν στο μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και το μπότσε.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με βιντεοσκοπημένο μήνυμα τους οι Ευρωβουλευτές κ. Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ και κ. Έλενα Κουντουρά, οι οποίες αναφέρθηκαν στις πολιτικές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω στα θέματα της αναπηρίας.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο κ. Βασίλειος Φωτάκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αγρινίου, ο κ. Απόστολος Βετσόπουλος, Σύμβουλος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Κωνσταντίνος Νάκος, Σύμβουλος Μαθηματικών Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Βασίλειος Καραγιάννης, Διευθυντής ΔΙΕΚ Αγρινίου και ο κ. Σπύρος Μπαλτάς, Διευθυντής Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγρινίου.

Τα προσκεκλημένα σχολεία συνόδευσαν η κ. Κασσάνδρα Παναγιωτακοπούλου, Υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, η κ. Δήμητρα Μπεσίρη, Υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου και ο κ. Αθανάσιος Σκαφίδας, Υποδιευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Μάριος Δημάκης, Διευθυντής του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγρινίου και η κ. Μυρτώ Μετσίνη, Ψυχολόγος του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγρινίου παρέθεσε μια βιωματική άποψη του τρόπου που θα πρέπει να προσεγγίζονται και να αντιμετωπίζονται τα άτομα με αναπηρία.

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγρινίου έχει πάντα τις πόρτες του ανοιχτές προς την τοπική κοινότητα και τον κόσμο γενικότερα επιδιώκοντας μέσα από τις δράσεις του να βάλει κάθε φορά ένα ακόμα λιθαράκι στην καλλιέργεια της κουλτούρας συνεκπαίδευσης, σεβασμού της διαφορετικότητας και ισότιμης, αξιοπρεπούς και άνευ διακρίσεων πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ