Τέχνες

Τιμή στη γυναίκα ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας

pol-papasaikas-gynaika1Στις 3/3/2017 στην γλυπτοθήκη Καπράλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα … το άσβεστο Φως». Η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου οργανώθηκε από το  2 ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο χαρισματικός Γλύπτης κος Παπασάικας Βασίλειος.

Σκοπός της  εκδήλωσης ήταν να τιμήσει τη γυναίκα ως πηγή δημιουργίας και έμπνευσης. Ήταν ένα οδοιπορικό στο οποίο συνδιαλέχτηκε  ο λόγος και η μουσική, για τη γυναίκα, που διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο της ΖΩΗΣ….


Ο Βασίλης Παπασάικας ,  ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης προσέγγισε με ξεχωριστό τρόπο το θέμα, εστιάζοντας την ομιλία στο ρόλο τη Γυναίκας ως διαμορφωτής των κοινωνιών. Η ενδελεχής και άριστη γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ήταν χαρακτηριστική και εμφανής στο λόγο του.pol-papasaikas-gynaika2Η κα Μαρία Γούτου, διακεκριμένη καθηγήτρια μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, καθήλωσε το κοινό  επιλέγοντας ποιοτικές μουσικές συνθέσεις και διευθύνοντας επιδέξια  την  ορχήστρα της.

Η κα Αγγελική Παπά,  φιλόλογος και  κα Ζέικου Κατερίνα Αγγλικής Φιλολογίας  επέλεξαν αποσπάσματα από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία τα οποία απήγγειλαν οι μαθητές. Οι ερμηνείες τους  συνοδεύτηκαν  από αντίστοιχες   εικόνες που προβάλλονταν σε βιντεοθόνη. Τραγούδια αφιερωμένα στη Γυναίκα αποτέλεσαν μουσικές γέφυρες στις απαγγελίες των μαθητών. Την αίθουσα κοσμούσαν  επίσης, εικαστικές δημιουργίες των μαθητών.

Το κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button