ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τιμές στα καύσιμα: «Μπορεί να δούμε τις επόμενες ημέρες τη βενζίνη στα 2,30 ευρώ το λίτρο»

Για μια αγορά- κινούμενη άμμο κάνουν λόγο οι βενζινοπώλες οι οποίοι τονίζουν ότι τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα και πως οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν καμία απολύτως πρόβλεψη για το τι θα ακολουθήσει σε περαιτέρω αυξήσεις και πόσο γρήγορα θα έρθουν αυτές.

Σημειώνεται ότι στις 2 Μαρτίου η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε από τα 98 στα 110 δολάρια το βαρέλι και έξι ημέρες αργότερα, η παραπάνω τιμή έφτασε χθες στο ιστορικό -139 δολάρια.
Σημειώνεται ακόμη, ότι από την αρχή του 2022 η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ έχει αυξηθεί κατά 70% περίπου, όπως και η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου.


Το τοπίο έχει γίνει αβάσταχτο για τους καταναλωτές αφού οι τιμές σε ηλεκτρικό ρεύμα, βενζίνη, πετρέλαιο, αέριο αλλά και σε όλα σχεδόν τα βασικά είδη κατανάλωσης εκτοξεύονται σε νέα ύψη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, αν και είχαν ήδη «ξεφύγει» από το περασμένο φθινόπωρο.

«Η μέση σημερινή τιμή της απλής βενζίνης είναι ήδη στα 2 ευρώ στην Αττική, η υψηλότερη είναι στα 2,20 και 1,95 η χαμηλότερη» μας λέει η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής και συνεχίζει: «Η δε ενισχυμένη βενζίνη είναι σε πολλά πρατήρια στα 2,20 ευρώ. Το πετρέλαιο κίνησης έχει και αυτό ξεφύγει, είναι τώρα στο 1,76. Αύριο δεν ξέρουμε πόσο θα είναι. Πηγαίνουμε μέρα την ημέρα βάση των τιμολογίων που βλέπουμε και εμείς. Κάθε μέρα που παραλαμβάνουμε οι τιμές είναι αυξημένες κατά πολλά λεπτά. Ο πόλεμος στην Ουκρανία κάνει αυτόματα τις τιμές να αυξάνονται δημιουργώντας έναν ενεργειακό πόλεμο στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα».

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο newsbeast

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button