Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μπαράζ τηλεφωνημάτων από απατεώνες σε Άγιο Γεώργιο και Ευηνοχώρι

Έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση με τα τηλεφωνήματα απατεώνων σε ηλικιωμένους που λένε ότι μέλος της οικογένειας προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα και απαιτούνται χρήματα για να μην έχει συνέπειες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και του Ευηνοχωρίου, έγιναν πολλά τέτοια τηλεφωνήματα που προκάλεσαν αναστάτωση, αν και δεν υπήρξαν θύματα αφού οι περισσότεροι πλέον είναι ενήμεροι.

Σε συγκεκριμένη περίπτωση τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα στον Άγιο Γεώργιο την ώρα που ήταν μόνη της στο σπίτι, λέγοντάς της ότι ο γιός της τράκαρε και σκότωσε έναν άνθρωπο. Ο απατεώνας παρουσιάστηκε ως φίλος του γιού της και της είπε ότι πρέπει να συγκεντρώσει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί για να μην πάει φυλακή και ότι οι φίλοι του έχουν αναλάβει να τον βοηθήσουν.

Η ηλικιωμένη δεν ενέδωσε και αμέσως τους είπε ότι θα τηλεφωνήσει πρώτα στον γιό της. Αυτό ήταν μια έξυπνη κίνηση που απέτρεψε τους δράστες να συνεχίσουν την συζήτηση μαζί της και έτσι της έκλεισαν το τηλέφωνο.

Παρόμοια τηλεφωνήματα έγιναν πολλά στην περιοχή και μέχρι στιγμής οι απατεώνες δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο θύμα. Τόσο ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, Ηρακλής Διαμαντόπουλος, όσο και κάτοικοι που έγιναν δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, θέλουν να δημοσιοποιήσουν τα συμβάντα εφιστώντας την προσοχή σε όλους, καθώς μάλλον αυτό το διάστημα έχει επιλεγεί η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Πολλά περιστατικά αναρτώνται στους προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα παρ’ ολίγον θύματα, με σκοπό να προειδοποιήσουν, ώστε να σταματήσει αυτή η λαίλαπα των εξαπατήσεων.

BAΣΩ ΒΗΤΤΑ – aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button