ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Tηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Στις 12:00 η εξειδίκευση των μέτρων από τον Σκρέκα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε τηλεοπτικό μήνυμα για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών.

Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας θα προχωρήσει στην εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.


Ποια μέτρα ισχύουν μέχρι σήμερα

Αυτό που ισχύει σήμερα και είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, είναι η πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για το μήνα Δεκέμβριο και αντίστοιχα στα κοινωνικά τιμολόγια και στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, για τον μήνα Δεκέμβριο αυξήθηκε η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για όλους τους καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στη Χαμηλή Τάση.

Το ύψος της στήριξης διαμορφώθηκε από 130 ευρώ/MWh, σε 165 ευρώ/MWh για τις πρώτες 300 kWh και η επιδότηση ανέρχονταν πλέον σε 49,5 ευρώ τον μήνα Δεκέμβριο.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), η στήριξη τον Δεκέμβριο αυξήθηκε σε 185 ευρώ/MWh από 150 ευρώ/MWh και το ύψος της επιδότησης ανήλθε σε 55,5 ευρώ.

Δεύτερον, αυξήθηκε η έκπτωση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% το μήνα Δεκέμβριο κάτι που σήμαινε έκπτωση για όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου, σε 34 ευρώ ανά θερμική MWh τον Δεκέμβριο.

Οι οικιακοί καταναλωτές είχαν επιπλέον μείωση κατά μέσο όρο 15 ευρώ ανά θερμική MWh από την αναστολή χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Συνολικά, η έκπτωση για τα νοικοκυριά διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο σε 49 ευρώ ανά θερμική MWh.

Και τρίτον, όσον αφορά τους αγρότες, υπήρξε κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο.

Πηγή: iefimerida.grΤηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για την ακρίβεια -Στις 12:00 η εξειδίκευση των μέτρων από τον Σκρέκα

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button