Δυτική Ελλάδα

Τηλεγράφημα οι Αστακηνοί στους δοκιμαζόμενους Κεφαλονίτες

geg-seismos-kefalonia9Η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Αστακηνών Αθήνας έστειλε, την επομένη του μεγάλου σεισμού, το ακόλουθο τηλεγράφημα προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς.

“Στις δύσκολες ώρες που περνάτε η ψυχή και η σκέψη μας είναι κοντά σας. Για άλλη μια φορά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Κεφαλλονίτικη ψυχή θα βγει νικήτρια και από αυτή τη δοκιμασία»

Και με την ευκαιρία αυτή να θυμηθούμε.
Ο Αστακός και η ευρύτερη περιοχή της Ακαρνανίας διατηρούν δεσμούς με την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη επί αιώνες. Έχουν λοιπόν αυξημένη ευαισθησία για τη σημερινή δοκιμασία των από θαλάσσης γειτόνων τους.

Στα νεότερα χρόνια με την ίδρυση και πληθυσμιακή ανάπτυξη της νέας πόλης του Αστακού σημαντικό τμήμα των κατοίκων του Αστακού έχει καταγωγή από τα δύο αυτά νησιά.

Υπήρχαν στενοί δεσμοί εμπορίου, κοινωνικών σχέσεων, θρησκευτικοί και πολιτιστικοί. Οι παλαιότεροι θυμούνται τα καΐκια που πηγαινοερχόντουσαν μεταξύ Αστακού και των δύο νησιών, κυρίως με εμπορεύματα αλλά και επιβάτες. Άλλωστε πολλοί γάμοι είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ των κατοίκων τους. Για περισσότερο από μισό αιώνα υπάρχει ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Αστακού-Ιθάκης-Κεφαλλονιάς. Επίσης το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου αποτελεί και σήμερα σταθερό «προσκύνημα» για όλη τη περιοχή μας. “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button