ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα δυο σπίτια του ιερέα-οι φωτογραφίες ανηλίκων και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός

Μίλησαν δυο αδελφές 22 και 27 ετών-η πρώτη αντίδραση της Μητρόπολης

Από στιγμή σε στιγμή οδηγείται στον Εισαγγελέα του Αγρινίου, ο 49χρονος κληρικός που συνελήφθη χθες με τις βαριές κατηγορίες του βιασμού και της παιδικής πορνογραφίας, μετά από έρευνα της Ασφάλειας Αγρινίου, σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε βάρος του είχε  κατατεθεί μήνυση από δυο αδελφές που σήμερα είναι 27 και 22 ετών και που αποφάσισαν να μιλήσουν πριν από έναν μήνα, για τα όσα εφιαλτικά συνέβησαν σε βάρος τους, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν ήταν ανήλικες και μαζί με την μητέρα τους, επισκέπτονταν τακτικά τον ιερέα. Μερικές φορές μητέρα και κόρες έμεναν στην οικία του.


Πληροφορίες του agriniopress αναφέρουν μάλιστα πως τα δυο κορίστα έχουν έναν βαθμό συγγένειας με τον καταγγελλόμενο κληρικό.

Η 22χρονη σήμερα, κατήγγειλε συγκεκριμένα, πως ο κληρικός, πατέρας τριών παιδιών, την βίασε όταν ήταν σε ηλικία 13 ετών ενώ φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά τηνμεγαλύτερη αδελφή της. Με βάση την καταγγελία ξεκίνησε η έρευνα και οι αστυνομικοί χθες έκαναν νομότυπο έλεγχο σε δυο σπίτια του ιερέα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μεγάλο όγκο ηλεκτρονικό εξοπλισμού, όπως tablet, σκληρούς δίσκους, υπολογιστή, USB sticks, ενω ανακαλύφθηκαν φωτογραφίες που έδειχναν διάφορα σημεία σώματος ανήλικων κοριτσιών.

Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού εξοπλισμού θα αναλυθεί στα εργαστήρια της ΔΗΕ.

Η τοπική Μητρόπολη αναμένει τις εξελίξεις και την επίσημη ενημέρωση από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές ώστε να προχωρήσει στις δικές της διαδικασίες. Αναμένεται ο ιερέας να τεθεί σε διαθεσιμότητα και να ξεκινήσει εκκλησιαστική ανάκριση σε βάρος του.

Είχε ξαναγίνει καταγγελία σε βάρος του

Ο 49χρονος όμως δεν απασχολεί για πρώτη φορά την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, είχε γίνει και άλλη καταγγελία σε βάρος του, από συγγενείς γυναίκας, που είχε εγκαταλείψει την οικία της και είχε αποφασίσει , μαζί με τα παιδιά της, να ζήσει με τον κληρικό και την οικογένεια του.

O ιερέας, είχε κατηγορηθεί από τους συγγενείς πως είχε δημιουργήσει ένα είδους “κοινόβιο” και είχε κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον έναν πατέρα, ώστε να πάρει την επιμέλεια των παιδιών του και να τα απομακρύνει από εκεί.

Πληροφορίες λένε πως εκείνη την περίοδο ο ιερέας “φιλοξενούσε” δυο μητέρες με τα παιδιά τους, μαζί με την πρεσβυτέρα και τα δικά του παιδιά!

Οι σύζυγοι των δυο γυναικών είχαν προχωρήσει τότε σε καταγγελίες σε βάρος του, μη  ανεχόμενοι την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, θορυβημένοι περισσότερο από τις συνθήκες που βίωναν τα ανήλικα παιδιά τους. Οι αγωγές όμως που κατατέθηκαν από τους δυο πατεράδες απορρίφθηκαν από την δικαιοσύνη.

Η Μητρόπολη τότε, είχε προχωρήσει σε ανάκριση, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι επιλήψιμο σε βάρος του.

Είχε αποφασιστεί όμως, να μην ιερουργεί σε σταθερή ενορία, αλλά να λειτουργεί σαν “βοηθητικός” σε διαφορές Ενορίες του ορεινού Βάλτου και σε μεγάλη απόσταση από το Αγρίνιο.

 

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button