Τι θα αποφασίσουν οι έμποροι για τα καλοκαιρινά Σάββατα στο Αγρίνιο;

Η ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο για κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο Αγρίνιο ήταν κάτι αναμενόμενο, κάθε χρόνο συμβαίνει.

Φέτος όμως είναι μια τελείως διαφορετική χρονιά και μια καλοκαιρινή περίοδος μετά από lockdown. Και πολύς κόσμος αναρωτιέται τι θα κάνουν φέτος τα εμπορικά καταστήματα στο Αγρίνιο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που παραδοσιακά είναι κλειστά τα Σάββατα, τουλάχιστον εκείνα που ακολουθούν τις αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου.


Αναμένεται συνεδρίαση των μελών του Ε.Σ.Α κάποια στιγμή για το θέμα υπό το πρίσμα της πρωτοφανούς κρίσης και της αναδουλειάς για 2,5 μήνες. Τι θα κάνουν λοιπόν τα καταστήματα; Θα αποφασίσουν να δουλέψουν έστω κι αν πέσουν σε δύσκολες θερμοκρασίες; Θα πάνε στην ίδια συνταγή ή θα κλείσουν για λιγότερα Σάββατα(όπως συμβαίνει σε κάποιες πόλεις που τα Σάββατα ή τις Δευτέρες στο κατακαλόκαιρο κλείνουν για έναν μήνα);
Και τελικά θα το διακινδυνεύσουν ακόμη κι αν οι τζίροι δεν αποδειχτούν αξιόλογοι ή θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τα έξοδα, όπως ρεύμα κλπ;

Μην ξεχνάμε ότι φέτος το κέντρο του Αγρινίου έχει ήδη πεζοδρομηθεί ακριβώς για να διευκολύνει τα καταστήματα και την εμπορική κίνηση του κέντρου, να δημιουργήσει δηλαδή μια αίσθηση εμπορικού κέντρου όλης της ενδοχώρας συνολικά, να φτιάξει ίσως κι ένα αξιοθέατο.

Πάντως μέλη και μη μέλη του Συλλόγου στην παρούσα φάση καταθέτουν τις απόψεις τους και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί οσονούπω.

Δύσκολη πάντως η εξίσωση και αναμένονται οι …μεταβλητές και η λύση…

η συντακτική αδιάκοπη μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγορά Αγρίνιο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου έμποροι καλοκαίρι καταστήματα Σάββατο κλειστά