ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Τι “δείχνει” έρευνα των Ανιχνευτών Προσκόπων Αγρινίου για την επίδραση του κορωνοϊού στους εφήβους

Οι Πρόσκοποι Ανιχνευτές (έφηβοι) των Προσκόπων Αγρινίου πραγματοποίησαν μία έρευνα για τον κορωνοϊό και την επίδραση του στους εφήβους.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν έφηβοι από όλη την Ελλάδα, πρόσκοποι και μη, απαντώντας στο ερωτηματολόγιο που είχαν δημιουργήσει οι ανιχνευτές του Αγρινίου μέσω Google Forms.

Συνολικά απάντησαν 191 έφηβοι και με τις απαντήσεις τους δημιούργησαν μία εικόνα για το πώς τους επηρέασε ο κορωνοϊός. Μία εικόνα που καταγράφεται στις αμέσως επόμενες παραγράφους.

H πρώτη ερώτηση αφορούσε τον ιό και κατά πόσο αυτός θα αλλάξει την ανθρωπότητα . Το 67,5% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ανησυχία ότι πραγματικά ο ιός αυτός θα αλλάξει την ανθρωπότητα.

Η δεύτερη ερώτηση αφορούσε κατά πόσο ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε καλά στο να μην εξαπλωθεί .Εκεί οι απαντήσεις ήταν κατά 89% θετικές πράγμα που μας δείχνει ότι καλώς εφαρμόστηκε η καραντίνα και δεν είχαμε μεγάλη εξάπλωση του ιού.

Η επόμενη ερώτηση ήταν για το πόσο καλή ήταν η ενημέρωση από τις αρχές για να τον αντιμετωπίσουμε. Και εκεί είχαμε μία θετική γνώμη των ερωτηθέντων που έφτανε στο 61,3% .

Η ερώτηση που ακολούθησε αν πιστεύουν οι ερωτηθέντες ότι υπάρχει φόβος και για το καλοκαίρι για τον κορονοϊό οι απαντήσεις που καταγράφηκαν ήταν λίγο παραπάνω από τη μέση στο 54,5% .

Κάνοντας την ερώτηση για το πόσο έχει επηρεάσει ο κορονοϊός την καθημερινότητά τους , η συντριπτική πλειοψηφία σε ένα ποσοστό 89% απάντησαν από πολύ έως αρκετά και ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 11% απάντησαν από καθόλου έως λίγο .

Συνεχίζοντας με την ερώτηση κατά πόσο έχει επηρεαστεί το διάβασμα τους η ικανότητα τους σε αυτό , ένα μεγάλο ποσοστό 66,4% είπε ότι έχει επηρεαστεί από αρκετά έως πολύ ένα ποσοστό 33,6% από λίγο έως καθόλου.

Οι επόμενες ερωτήσεις αφορούσαν κατά πόσο πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει η διδασκαλία στα σχολεία και κατά πόσο πιστεύουν ότι θα γίνουν οι εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο διαδικτυακός τρόπος διδασκαλίας θα έχει μία εφαρμογή και στο μέλλον κατά 54,5% ενώ το 45,5% πιστεύει ότι θα ξαναγυρίσουμε στον παλιό τρόπο διδασκαλίας.

Όσον αφορά τις εξετάσεις ένα 50,8% πιστεύει ότι δεν θα γίνουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς , ένα ποσοστό 33% πιστεύει ότι θα γίνουν και τέλος ένα ποσοστό του 16,2% θα βρεθεί ένας άλλος τρόπος για να προβιβαστούν στην επόμενη τάξη.

Οι επόμενες ερωτήσεις αφορούσαν τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσαν και διατηρούν. Επειδή κατά μεγάλο ποσοστό οι επαφές αυτές γίνονται μέσω social media και μόνο πλέον ένα 77% πιστεύει ότι θα βελτιωθούν οι σχέσεις με τους φίλους λόγω του νέου τρόπου επικοινωνίας ενώ ένα 23% πιστεύει το αντίθετο. Όπως και να έχει ένα ποσοστό του 52,9% έχει την άποψη ότι οι σχέσεις με τους φίλους του δεν θα είναι το ίδιο όπως πριν και ένα ποσοστό 62% πιστεύει ότι οι σχέσεις θα δοκιμαστούν και θα μείνουν αυτές που πραγματικά αξίζουν .επίσης απαντούν σε μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 62,3% ότι θα βρεθούμε και καινούργιοι φίλοι μέσα από τα social media.

Οι επόμενες ερωτήσεις αφορούσαν την οικογένεια, και ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 71,2% απάντησε ότι η οικογένειά μαζεύτηκε ξανά. Ένα μεγάλο ποσοστό το 58,6% ότι αύξησε τις όμορφες στιγμές μέσα στην οικογένεια αλλά και ένα ποσοστό 60,2% που πιστεύει ότι πολλοί έμειναν στο δωμάτιό τους και στο μικρόκοσμό τους.

Σχετικά με τις ερωτήσεις για την οικονομία και τη φύση, πολλοί από τους ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι η φύση μας δοκιμάζει συχνά-πυκνά με διάφορους τρόπους και ένας από αυτούς είναι και ο κορωνοϊός σε ένα ποσοστό 71,7%. Επίσης συμφώνησαν σε ένα ποσοστό 86,4 % ότι πρέπει να σεβαστούμε τη φύση. Τέλος συμφώνησαν ότι ο κορωνοϊός θα επηρεάσει σε ένα ποσοστό 95,3 % την οικονομία μας.

Με τις επόμενες ερωτήσεις, βγήκαν τα συμπεράσματα ότι θα πρέπει με τον κορωνοϊό και την καραντίνα που επιβλήθηκε να βοηθήσει τον καθέναν προσωπικά να κάνει την αυτοκριτική του σε ποσοστό 73,3% και ότι με αυτή την κοινωνική οικονομική κρίση που περνάμε θα πρέπει να μας βοηθήσει ώστε να βγούμε πιο δυνατοί και να επικεντρωθούμε στον άνθρωπο και τη φύση. Η συμφωνία σε αυτό έφτασε σε ένα ποσοστό 93,7%.

Κλείνοντας την έρευνα και επηρεασμένοι από τον τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο και το στίχο που λέει “για κάποιο λόγο γίναν όλα”, κάνοντας αυτή την ερώτηση το 77% των ερωτηθέντων συμφώνησε με τον τραγουδιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button