Γεγονότα

Τι ψήφισαν οι δάσκαλοι του Αγρινίου-οι συμμαχίες θα βγάλουν προεδρείο

koi-sineleusi-daskaloi3Απώλεια μιας έδρας σημείωσε η ΔΑΚΕ μετά τα -ανεπίσημα- αποτελέσματα που έγιναν γνωστά πριν από λίγο στις σημερινές εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου και Θέρμου.

Τις απώλειες της ΔΑΚΕ δεν “καρπώθηκε” πάντως η παράταξη που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που αναδείχτηκε τέταρτη δύναμη, έχοντας επίσης μικρή πτώση,  ενώ αντίθετα καλή επίδοση είχε η ανεξάρτητη παράταξη  που φέτος κατέβηκε πρώτη φόρα στις εκλογές του Συλλόγου και που απέσπασε τελικά δυο έδρες.

Αναλυτικά η ΔΑΚΕ έλαβε 147 (από 157 στις προηγούμενες εκλογές) ψήφους και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, χάνοντας μια έδρα όμως σε σχέση  τις προηγούμενες εκλογές. Η Εκπαιδευτική Προοπτική – Συνεργαζόμενοι (ΣΥΡΙΖΑ)  έλαβε 106 ψήφους (από 114) και δυο έδρες, η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Δασκάλων (με αναφορά στην ΠΑΣΚ) έλαβε 133 ψήφους και δύο έδρες (από 113) ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών (επίσης με αναφορά στην ΠΑΣΚ) 113 ψήφους και δύο έδρες στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου (η παράταξη δεν συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές).

Τέλος η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) έλαβε 59 ψήφους ( από 61) και η παράταξη “Θυμωμένοι Δάσκαλοι” επίσης 59 ψήφους ( από 54) και μετά από κλήρωση η έδρα πήγε στην παράταξη του ΠΑΜΕ.

Η συγκρότηση προεδρείου πάντως είναι προς το παρόν δύσκολη υπόθεση και οι όποιες συνεργασίες – συμφωνίες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close