Ελλάδα

Τι προβλέπει η συμφωνία για παιδικούς σταθμούς και οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ

epi-paidikos-stahmos1Αύξηση προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επίδομα του ΟΓΑ και αύξηση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς τα θετικά μέτρα αλλα απο το 2019.

Αύξηση κατά 50% του συνολικού αριθμού των παιδιών προσχολικής ηλικίας  που θα μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν σε  βρεφονηπιακούς σταθμούς σταθμούς είναι μεταξύ των θετικών μέτρων που προβλέπονται στην τεχνική  συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και τα οποία θα εφαρμοστούν από την  1η Ιανουαρίου 2019 και το 2020.

Σήμερα τα παιδιά που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δωρεάν ανέρχονται σε 90.000. Το 2019 οι θέσεις θα αυξηθούν σε 120.000 και το 2020 σε 135.000.

Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία 1.200 νέων δομών  το 2019 και άλλες 600 νέες δομές το 2020,  επιπλέον των 2.800 δομών που λειτουργούν σήμερα στους δήμους της χώρας.
Στα θετικά μέτρα συγκαταλέγεται επίσης η αύξηση κατά 260 εκατ. ευρώ του υφιστάμενου προϋπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την κυβέρνηση με την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων για το πρώτο και το δεύτερο παιδί το επίδομα τέκνων θα ανέρχεται στα 60 ευρώ για το πρώτο και 90 ευρώ για το δεύτερο, παραμένοντας, ωστόσο, ίδιο το επίδομα για το τρίτο και για κάθε επιπλέον παιδί.

Επίσης στο πλαίσιο καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας  στόχος είναι να ενισχυθεί το επίδομα από το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τρίτεκνους πολύτεκνους.

Προβλέπεται επίσης  επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε δημοτικά και γυμνάσια περιοχών με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, ενώ στόχος είναι να καλυφθεί το 50% των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button