ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Τι προβλέπει η εκπαιδευτική δράση «Ζωοδότης Αχελώος» από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου και την Riverview Project

Τη Δευτέρα 17/3 το πρωί θα υλοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση για τον Αχελώο και το νερό στη λίμνη Στράτου με αφορμή τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου στο διεθνές δίκτυο “Myth to space” και την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, με την υποστήριξη πολλών Φορέων της Αιτωλοακαρνανίας.

Το πρώτο μέρος αφορά ξενάγηση σε σημεία ενδιαφέροντος γύρω από τη λίμνη και το δεύτερο ενημέρωση για την προστασία του Αχελώου στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Θαλάσσιου Σκι με επίδειξη του αθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έπειτα από πρόταση του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου του οποίου εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετέχουν στο διεθνές εκπαιδευτικό δίκτυο με τίτλο “Myth to space” και έχουν ως θέμα τον Αχελώο και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Νερού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, συνδιοργανώνεται την Δευτέρα 17 Μαρτίου στη λίμνη Στράτου την εκπαιδευτική δράση με τίτλο “ΖΩΟΔΟΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΣ”, όπου θα υπάρξει προσέγγιση στον Αχελώο από μυθολογική, περιβαλλοντική και αναπτυξιακή σκοπιά.

🤝Η δράση στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 50 μαθητές και εκπαιδευτικοί υποστηρίζεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, τη Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου, τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., τη ΔΕΗ Α.Ε., την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι και τον Δήμο Αγρινίου.

Πρόγραμμα:

■Ξενάγηση

9:00 “Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ”
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας
📍Αρχαίο Θέατρο Στράτου

10:00 “ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ”
ΔΕΗ Α.Ε.
📍Υδροηλεκτρικό Φράγμα Καστρακίου

10:45 “ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ”
Δ.Ε.Υ.Α. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
📍Εγκαταστάσεις επεξεργασίας πόσιμου νερού Δ.Ε.Υ.Α.Α., Σπολάιτα Αγρινίου

■Ενημέρωση

11:30 “Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ”
Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.
📍Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιου Σκι

12:00 “ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΡΑΤΟΥ”
(ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ)
Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι
📍Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιου Σκι

⚠️Στο πρώτο μέρος που αφορά την ξενάγηση θα συμμετέχουν δυστυχώς για λόγους ασφαλείας μόνο μαθητές και εκπαιδευτικοί, για τους οποίους έτσι αλλιώς διοργανώνεται η δράση, καθώς στα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε εκτελούνται έργα και υπάρχουν περιορισμοί. Παρόλα αυτά έπειτα από επικοινωνία μαζί μας και για μικρό αριθμό ενδιαφερομένων θα μπορούν συμπολίτες ή συνεργάτες μας να μας ακολουθήσουν.

ℹ️Το δεύτερο μέρος που είναι ενημερωτικό και επίσης ενδιαφέρον και θα υλοποιηθεί στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Θαλάσσιου Σκι στις 11:30 είναι ελεύθερο για όλους. Η παρουσίαση μάλιστα του αθλήματος του Θαλάσσιου Σκι και της προοπτική του στην περιοχή μας από τους ειδικούς και η επίδειξή του από νέους αθλητές θα πραγματοποιηθεί με λεπτομέρειες πιθανώς για πρώτη φορά στο κοινό.

🙏Σας προσκαλούμε λοιπόν όσους ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε για το νερό και να γνωρίσετε καλύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Αχελώου να ακολουθήσετε αυτή τη δράση ευαισθητοποίησης που επικεντρώνεται στα παιδιά, σε μια κρίσιμη περίοδο για τα νερά της περιοχή μας.

ner1

Επικοινωνία:

Τηλ. 6948125496

Email: info@riverviewproject.gr

Χορηγούμενη

papathanasiou2025 Τοπική Διαφήμιση
koukounas ezgif.com resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button