Γεγονότα

Τι προτείνει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για τις αλλαγές στις σχολικές μονάδες

epi-sxoleio-adeioΤο ζήτημα που τίθεται κάθε χρόνο για τις  σχολικές μονάδες και αφορά σε  αναβαθμίσεις αλλά και καταργήσεις, υποβαθμίσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, συζητήθηκε και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγρινίου, την προηγούμενη Τετάρτη, εν αναμονή της εξαγγελίας των προθέσεων  του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον ορισμένων σχολείων και στην περιοχή μας.
Το θέμα τέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφούσας παράταξης, πρόεδρο της δημοτική επιτροπής Π.Ε. και πρόεδρο επίσης του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου κ. Σπύρο Αδάμη.
Η φοίτηση υπερβολικά μεγάλου αριθμού μαθητών σε σχολεία του Αγρινίου ήταν αυτό που έκανε τον κ. Αδάμη, εκπροσωπώντας τον σύλλογο, να ζητήσει, όχι απλά να μην καταργηθούν σχολεία αλλά συγκεκριμένα σχολεία να αναβαθμιστούν σε προσωπικό και να προστεθούν τμήματα.
Αυτό που ο σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών έθεσε ως αίτημα, είναι, δέκα νηπιαγωγεία της περιοχής, να αναβαθμιστούν από διθέσια σε τριθέσια, αλλά και πέντε δημοτικά σχολεία να αναβαθμιστούν σε προσωπικό.
Συγκεκριμένα, για το δημοτικό σχολείο Καλυβιών, ζητήθηκε η αναβάθμισή του από 4θέσιο σε 6θέσιο, με προαπαιτούμενη βέβαια την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού για να λειτουργούν τα δύο επιπλέον τμήματα, το δημοτικό Παραβόλας από 6θέσιο σε 7θέσιο, του Δοκιμίου από 10θέσιο σε 12θέσιο και το 19ο Δημοτικό Σχολείο, από 6θέσιο σε 8θέσιο τουλάχιστον.
Ζητήθηκε ακόμη να μείνουν ως έχουν και τα μονοθέσια απομακρυσμένων περιοχών που εξυπηρετούν κατοίκους μικρών χωριών.
Λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης μαθητών σε κάποια σχολεία, ζητήθηκε ακόμη η αλλαγή των ορίων ευθύνης του κάθε σχολείου.
Ως παράδειγμα σχολείων με συμφόρηση μαθητών, ήρθε αυτό του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, στο οποίο φοιτούν 363 μαθητές, το 11ο  που φοιτούν 344 μαθητές, το 5ο με 300 μαθητές, αλλά και του 17ου με 285 μαθητές, που συστεγάζεται με το 11ο, το 1ο Δημοτικό στο οποίο φοιτούν φέτος 262 μαθητές, αλλά και το 4ο δημοτικό, όπου φοιτούν 237 μαθητές και που για να βρεθεί χώρος για τους μαθητές ,ενοικιάζονται κάποιες άθλιες, όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Αδάμης, αίθουσες, απέναντι από το σχολείο.
Ζητήθηκε ακόμη η αλλαγή των ορίων για το 13ο Δημοτικό αλλά και για το δημοτικό στο Γιαννούζι, λόγω του ότι η πλειοψηφία των μαθητών που φοιτούν στα δύο αυτά σχολεία είναι ρομά. Η ομοιογένεια αυτή, εξηγεί μιλώντας στο «Γ» ο κ. Αδάμης, καλό θα είναι να αλλάξει προκειμένου, ερχόμενα τα παιδιά των ρομά σε επαφή με τους υπόλοιπους μαθητές, να ενθαρρυνθεί η κοινωνική τους ένταξη.
Η πρόταση του κ. Αδάμη και του συλλόγου που εκπροσωπεί πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και το σχετικό έγγραφο με τα αιτήματα θα σταλεί στον Υπουργό Παιδείας.
 
Μαρίνα Ζαρκαβέλη
εφηεμριδα “Γεγονός”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close