Τι περιλάμβανε το μενού στο γεύμα προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας

Με έμφαση στα τοπικά προϊόντα

Ολοκληρώθηκε το επίσημο γεύμα που παρατέθηκε στη λίμνη Τριχωνίδα προς τιμήν της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Λίγο πριν το γεύμα η ΠτΔ βάδισε προς τη λίμνη και δήλωσε εντυπωσιασμένη από το φυσικό τοπίο, καθώς και την ομορφιά της Τριχωνίδας.


Σε ότι αφορά το μενού, από τον σεφ του κοσμικού κέντρου “Πιθάρι” στην Δογρή της Τριχωνίδας, δόθηκε έμφαση στα τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Το πρώτο πιάτο περιλάμβανε μία σούπα βελουτέ κολοκύθας με τραγανό προσούτο. Ακόμη, σερβιρίστηκαν φλογέρες τυριού με μέλι και σουσάμι, φέτα Αγρινίου, γραβιέρα Αμφιλοχίας και μαρμελάδα πορτοκάλι και μία τραγανή φωλιά με δροσερή σαλάτα και mus από κατσικίσιο τυρί και sauce με μέλι και βαλσάμικο.

Ακολούθησε το κυρίως πιάτο, που ήταν κατσικάκι γάλακτος ψημένο σε ξυλόφουρνο, με πουρέ κολοκύθας και ψητά λαχανικά.

Επιπλέον, υπήρχε και η επιλογή για νηστίσιμο μενού ενώ το επιδόρπιο περιλάμβανε παραδοσιακό ραβανί με παγωτό βανίλια και περγαμόντο και φρούτα εποχής.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο γεύμα Κατερίνα Σακελλαροπούλου λίμνη Τριχωνίδα μενού