Τι μας θύμισε το κείμενο που έστειλαν υπέρ του Μητροπολίτη οι «Χριστιανοί Επιστήμονες»…

Το κείμενο που έστειλαν στα τοπικά ΜΜΕ οι «Χριστιανοί Επιστήμονες» δείχνει ότι ο συντάκτης γνωρίζει την τοπική πραγματικότητα.

Δηλαδή ότι φτάνει να φτιάξεις μια συλλογικότητα και να βγάλεις μια ανακοίνωση για να σε «παίξουν» όλα τα ΜΜΕ, άκριτα και χωρίς σχόλια, λες κι έχεις κάποια ξεχωριστή υπόσταση.


Κάπως έτσι κάνουν καριέρες εδώ και χρόνια τοπικοί συνδικαλιστές, σύλλογοι-σφραγίδες, ενώσεις και ομοσπονδίες των 5 ατόμων και των 4 οχημάτων, όπως και άλλοι πολλοί απίθανοι «εκπρόσωποι».

Σε κάθε περίπτωση το κείμενο των «Χριστιανών Επιστημόνων» γράφτηκε σε μια γλώσσα πολύ (μα πάρα πολύ…) γνωστή που σε μας εδώ -αλλά και σε άλλους- θύμισε γραπτά κι ανακοινώσεις πολύ… οικεία.

Τώρα, να μπούμε στην ουσία της ανακοίνωσης και να ανακυκλώσουμε το τι έχει πει και τι έχει συστήσει να κάνουμε μέσα στην πανδημία ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, δεν έχει νόημα. Και δεν γράφτηκε γι’ αυτό.

Περισσότερο στάλθηκε για να δοθεί κάποιο κύρος μέσω του όρου «επιστήμονες»… σε κάτι τέτοιες γραφές αλλά και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πως κάτι τέτοια κείμενα είναι αντιεπιστημονικά. Σου λέει ο άλλος, «να, το ‘βαλαν τα σάιτ(ς), κοίτα τι λένε οι… επιστήμονες»!

Τον τελευταίο πάντως που θυμόμαστε να προβάλει πολύ τον όρο “επιστήμονες” ήταν τον παμμέγιστο Αργύρη Σαλιαρέλη!

η συντακτική γνωρίζουσα ανάγνωση μονάδα

*Οι απόψεις συνεργατών του agriniopress, δεν αποτελούν απαραίτητα και απόψεις του site ή των συντακτών του.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Χριστιανοί Επιστήμονες