Δυτική Ελλάδα

Tι λένε τα μερομήνια για "όσους τα πιστεύουν" για το φετινό καλοκαίρι;

epi-diakopesΟι απαντήσεις στο ακόλουθο άρθρο που αναλύει το πατροπαράδοτο έθιμο των παλαιών χρόνων για τον χειμώνα στην χώρα μας . Τα μερομήνια έχουν μελετηθεί το πρώτο 10 ήμερο του Αυγούστου.

Μάιος 2015 :

Με ζέστη θα ξεκινήσει ο Μάιος ενώ μετά τις 9-10 του μήνα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βοριάδων.Μπόρες και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές μέχρι τις 15 του μήνα. Από εκεί και έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο αλλά ουσιαστικά εκτός από το πρώτο πενθήμερο που θα εχει αρκετή ζέστη ,μετα ο μήνας θα κυλίσει γενικά ψυχρός για την εποχή

Ιούνιος 2015 :

Με ζέστη θα ξεκινήσει και ο Ιούνιος το πρώτο δεκαήμερο με την θερμοκρασία να πλησιάζει και τους 35-37οC. Το δεύτερο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ προς το τέλος του μήνα φαίνονται κάποιες ανοιξιάτικου τύπου καταιγίδες

Ιούλιος 2015 :

Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει τις πρώτες μέρες και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας ωστόσο από τις 10 και μετά φαίνεται η θερμοκρασία να ανεβαίνει αρκετά και όπως φαίνεται θα υπάρξει καύσωνας στα μέσα του μήνα ο οποίος θα διαρκέσει με μικρές μεταβολές της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος του μήνα.

Αύγουστος 2015 :

Ενισχυμένα μελτέμια θα έχουμε τον Αύγουστο ειδικά από τις 10-15 και μετά όπου ελοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιών.Από τις 20-25 και μετά θα μπεί απότομα το φθινόπωρο.

Σεπτέμβριος 2015 :

Με άστατο καιρό ,αρκετές βροχές και καταιγίδες θα μπει ο Σεπτέμβρης ωστόσο μετά τις 10 του μήνα θα βελτιωθεί ο καιρός ενώ προς τα τέλη του μήνα αναμένεται αρκετή ζέστη για την εποχή

Οκτώβριος 2015 :

Σχετικά ήπιος ,ζεστός και άνομβρος δείχνει να είναι στην αρχή ο Οκτώβριο ,ενώ μετά τις 10-15 θα μπει για τα καλά το Φθινόπωρο με πτώση θερμοκρασίας,νοτιάδες και αρκετές βροχές και καταιγίδες. Προς το τέλος του μήνα ενδέχεται να έχουμε αρκετό κρύο για την εποχή και τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών.

Νοέμβριος 2015 :

Αρκετά κρύος και ψυχρός θα είναι ο Νοέμβριος στην αρχή με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά,ενώ από τις 15-20 του μήνα και μετά θα έχουμε ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεκέμβριος 2015 :

Με νοτιάδες,βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσει το πρώτο 5ημέρο του μήνα ωστόσο μετά τις 10 φαίνεται να έχουμε απότομα κρύο σε όλη την χώρα με χιόνια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Μέχρι το τέλος του 2015 ο Δεκέμβριος θα δείξει τα δόντια του με αρκετά χιόνια και κρύο.

 weather in greece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close