Δυτική Ελλάδα

Τι κρύβουν τα εκκαθαριστικά που έρχονται τον Ιούνιο

epi-forologiki-dilosiΜειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων για όσους κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, συνολικής αντικειμενικής αξίας πάνω από 300.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες και πλήρως δομημένα οικόπεδα, προκύπτουν με το νέο σύστημα φορολόγησης ακινήτων το οποίο καθιέρωσε από φέτος η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα είναι χαμηλότερος από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων ενώ και ο συμπληρωματικός φόρος που θα επιβληθεί φέτος με την μορφή ενός νέου ΦΑΠ θα έχει αφορολόγητο όριο αυξημένο και συντελεστές φόρου μειωμένους.

Ετσι, ακόμα και ιδιοκτήτες με πολυτελείς κατοικίες ακόμα και σε ακριβές περιοχές θα δουν τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία τους να μειώνεται έως και 23%.

Μειώσεις θα προκύψουν και για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ αποτελούμενη από ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες που έχουν καλύψει πλήρως τον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου τους. Από την άλλη, ο ΕΝΦΙΑ φέρνει αυξήσεις φορολογικών επιβαρυνσεων για φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία που αποτελείται κατα κύριο λόγο από ένα σπίτι στην πόλη, ένα ή περισσότερα αδόμητα οικόπεδα κι ένα ή περισσότερα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια καθώς και γενικότερα για όσους έχουν καλλιεργούμενες αρδευόμενες εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου, μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα καθώς και αδόμητα οικόπεδα.

Ο νόμος θα επιβαρύνει με αυξημένους φόρους και τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς και όσους έχουν κατοικίες με ημιυπαίθιους που τακτοποιήθηκαν την περίοδο 2010-2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button