Εκλογές

Τι είπε στη συνέντευξη τύπου ο Βενιζέλος (video-φωτο)

po-benizelos-synksi1

«Εμείς θα παραδώσουμε ακέραιη τη χώρα»

«…τι θα γίνει μετά τις 26 Ιανουαρίου είναι άλλο θέμα»

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ σε πανελλαδικό δίκτυο από γνωστό  ξενοδοχείο του Αγρινίου παραχώρησε πριν την  ομιλία στο Παπαστράτειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας τα ψηφοδέλτια στη Δυτική Ελλάδα «ανανεωτικά, δυναμικά, αξιόπιστα από ανθρώπους της εργασίας και της κοινωνίας».

po-benizelos-synksi2

«Παρακολουθούμε την όξυνση μιας εκστρατείας που από τη μία έχει τον τυφλό εκφοβισμό της ΝΔ και από την άλλη τον απλοϊκό έως κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ  που λέει ότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί. Δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση αλλά η κρίση το Μνημόνιο. Το πρόβλημά μας είναι πολιτικό  γιατί είμαστε εύθραυστοι και μεταδίδουμε λάθος μηνύματα. Κάποιοι δεν αποδέχονται ότι η ΕΚΤ ενισχύει τις τράπεζές μας με επιτόκιο μόλις 0,05% αλλά θέλουν να παραμείνουμε σε πρόγραμμα άλλους έξι μήνες και  χωρίς ροή χρημάτων για τις ανάγκες της χώρας! Κι όλα αυτά ενώ το ισοζύγιο απασχόλησης έγινε θετικό και μετά από χρόνια καταφέραμε να κάνουμε επίπονα βήματα μπροστά”.

Για τις κινήσεις Παπανδρέου ανέφερε: ” Η κριτική που κάνουν είναι από αριστερά ή από δεξιά; Δεν ψήφισαν όλα τα μέτρα; Πότε έγινε η περίφημη συνεργασία με τη Δεξιά που λένε, μήπως πριν τις εκλογές του ’12; Αν θες να κάνεις τέτοιες κινήσεις πρέπει πρώτα να απολογηθείς σε εκείνους που σε εξέλεξαν και να εκτεθείς ζητώντας την ψήφο τους στην περιφέρεια που σε έκανε βουλευτή”, είπε μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  προφανώς αναφερόμενος στον Θάνο Μωραΐτη.

po-benizelos-synksi3

Για την εκτροπή του Αχελώου τόνισε ότι “δεν υπάρχει περιθώριο να κάνουμε κάτι άλλο πλην όσων έχουν ζητήσει τα δικαστήρια» ενώ διερωτήθηκε αν “…ξεχνάει κανείς τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για την Αιτωλοακαρνανία όλα αυτά τα χρόνια”…

«Οι πολίτες θα είχαν χάσει πιο πολλά αν είχε αφεθεί η Ελλάδα έρμαιο να απολέσει  το 90% του ΑΕΠ της χώρας. Αν θέλουν κάποιοι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη ο Τσίπρας με τον Καμμένο δεν έχω πρόβλημα, αλλά εγώ  δεν θα αφήσω τη χώρα να πάει στα βράχια. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αυτοδυναμία αλλά μήπως δεν θα χαιρόταν κατά βάθος να έχει αυτοδυναμία; Εμείς θα παραδώσουμε τη χώρα ακέραιη στις 25 του μήνα, το τι θα γίνει μετά τις 26 είναι άλλο θέμα”, εξήγησε μεταξύ άλλων.

po-benizelos-synksi4Τέλος,  αφού τόνισε ότι η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει από πλειστηριασμούς («εκτός αν μιλάμε για πρώτη κατοικία σε κάποιο μέγαρο», είπε) απάντησε στο γιατί κάποιος πρέπει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές: “Όλοι είμαστε κουρασμένοι, αλλά πιο πολλοί οι πολίτες. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα στο τέλος πρέπει να δώσουμε μια να χύσουμε τη καρδάρα με το γάλα. Δεν θέλω να φτάσουμε εκεί. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από υπερβολές. Αλλά πλέον δεν είναι όπως το 2009 που ο κόσμος δεν ήξερε. Τώρα δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχει προειδοποιηθεί τουλάχιστον από εμένα”. Για το τέλος δε ο κ. Βενιζέλος ανέφερε το παράδειγμα που χρησιμοποιεί πολύ τελευταία για τις εκλογές του 1920 όταν η ήττα του Ελευθέριου Βενιζέλου σε εποχή που ο λαός είχε κουραστεί από τον πόλεμο, έφερε καταστροφές για το έθνος, όπως είπε.

po-benizelos-synksi5

po-benizelos-synksi6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close