ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Τι είπε ο Κικίλιας για την αναστολή χορήγησης του Johnson & Johnson και στην Αιτωλοακαρνανία

Από σήμερα σταματά η χορήγηση του Johnson & Johnson στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης αναφέρθηκε στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και σε εκείνες που παρουσίασαν αύξηση την τελευταίο εβδομάδα αλλά και στο πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Σε ότι αφορά τις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο ο κ. Κικίλιας ανέφερε τα εξής:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Τσιόδρας, ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ήταν 2.240 και η ενδιάμεση ηλικία ασθενών στα 39 έτη, για πρώτη φορά κάτω από τα 40.

Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 3,8% και τα ενεργά κρούσματα στα 21.136.

Οι περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο είναι η Δυτική Ελλάδα, η Αττική, η Θεσσαλία και το Νότιο Αιγαίο, ενώ αύξηση παρουσίασαν το Βόρειο Αιγαίο, η Κρήτη και η Ήπειρος.

Γιατί σταματά η χορήγηση του Johnson & Johnson στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

Σε σχετική ερώτηση για την διακοπή των εμβολιασμών σε σημεία της ενδοχώρας με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson o Υπουργός Υγείας τόνισε πως «η έμφαση δίνεται αυτή τη στιγμή εκεί που θα υπάρχει η πολύ μεγάλη πίεση και περιμένουμε να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «οι εμβολιαστικές γραμμές θα επανέλθουν στην ενδοχώρα, τα εμβόλια δεν λείπουν από κανένα».

Αναλυτικά τα όσα είπε σχετικά με το εμβόλιο της J&J:

«Σε μία τεράστια «επιχείρηση» η δυνατότητα να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες, δεν είναι πάντα εύκολη. Η έμφαση δίνεται αυτή τη στιγμή εκεί που θα υπάρχει η πολύ μεγάλη πίεση και περιμένουμε να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα.

Προσαρμόζονται τα ραντεβού, οι εμβολιαστικές γραμμές θα επανέλθουν στην ενδοχώρα, τα εμβόλια δεν λείπουν από κανένα. Το αντίθετο, προτρέπουμε όλους τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού καθώς είναι όλες οι ηλικιακές γραμμές ανοιχτές. Δοθείσης της ευκαιρίας των παραδόσεων, αν οι εταιρείες συνεχίσουν να είναι συνεπείς στις παραδόσεις τους, σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να εμβολιάσουμε όλους τους ενήλικες συμπολίτες μας που θέλουν.

Πάντα αυτό προσαρμόζεται με ένα σύγχρονο τρόπο και ψηφιακό έτσι ώστε όλοι να έχουν εμβόλια και εκεί που υπάρχει πίεση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button