ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Τι είπε ο Χρ. Σπίρτζης για υποδομές και σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια

«Κανένα έργο υποδομής δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανένα περιφερειάρχη ή δήμαρχο, ανήκει σε αυτόν που τα πληρώνει, στον ελληνικό λαό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που πραγματοποιείται στο Αγρίνιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Πριν από χρόνια και για πολύ καιρό αν κάποιος ήθελε να ταξιδέψει στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Ήπειρο, είχε μπροστά του ένα επικίνδυνο και μεγάλο ταξίδι από την Αθήνα, με πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.

Αυτό «έσπασε» με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων τόσο της Ολυμπίας Οδού όσο και της Ιόνιας οδού και βέβαια της Εγνατίας. Επομένως οι πολιτικοί που υπηρετούν σε αυτές τις θέσεις κρίνονται για την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια.

Η Δυτική Ελλάδα κι η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, επιχειρεί τώρα να οικοδομήσει μια παραγωγική υποδομή να αναδείξει την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του τόπου. Ξεκινά να είναι τουριστικός προορισμός».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του γραφείου του υπουργού, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ακόμη: «Είναι γεγονός ότι δεν θα προχωρήσει τίποτα στη χώρα μας αν δεν έχουμε ένα ολιστικό σχέδιο μεταφορικών έργων και υποδομών που θα δεσμεύει τον πολιτικό κόσμο, που δεν θα είναι στη λογική να κάνει ο κάθε υπουργός ή ο κάθε βουλευτής αποσπασματικά έργα σε μία παρακομματική τύπου λογική ή να υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Επομένως, μέχρι το τέλος του χρόνου η χώρα θα έχει ένα οριστικό σχέδιο μεταφορών και υποδομών που θα δεσμεύουν τη χώρα μας για την επόμενη 20ετία, για να ξέρουμε που πάμε, ποια είναι τα έργα που έχουν προτεραιότητα και τι χρειάζεται η χώρα.

Αυτό δεν είναι ένα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτό είναι ένας εθνικός σχεδιασμός που οφείλουμε να έχουμε και για πολλά χρόνια δεν τον είχαμε».

«Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται αυτό που ζήτησαν όλοι οι αγρινιώτες, τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον μελετητή που έκανε δώρο την πρώτη φάση της μελέτης, προς τιμήν του, είναι το πρώτο έργο, η πρώτη μελέτη που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 για να ωριμάσει.

Την ίδια στιγμή έχει γίνει ένας σχεδιασμός για την ολοκλήρωση των οδικών δικτύων όλης της χώρας, μιλάμε για την επέκταση των παραχωρήσεων, αυτά που αφορούν την περιοχή είναι η σύνδεση του Αντίρριου με τη Ναύπακτο, η σύνδεση των Ιωαννίνων με τα σύνορα στην Αλβανία, η ολοκλήρωση του δακτυλίου της Πελοποννήσου, και μια σειρά από άλλα έργα», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button