ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τι είναι το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω 112

Οι διαφορές με το απλό sms

To μήνυμα Εκπομπής Κυψέλης (Cell Broadcast – CB) είναι μια μέθοδος με την οποία τα μηνύματα κειμένου αποστέλλονται ταυτόχρονα σε πολλές συσκευές  τηλεφώνου μέσα σε μια καθορισμένη περιοχή.

Για τα άτομα που λαμβάνουν κείμενα εκπομπής κυψέλης, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με ένα εμφανιζόμενο μήνυμα SMS. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στην εφαρμογή της, η οποία από τεχνική άποψη είναι πολύ πιο πρακτική. Το SMS χρησιμοποιεί μια σύνδεση από σημείο σε σημείο, ενώ η μετάδοση κυψέλης λειτουργεί με βάση ένα προς πολλά.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μόνο μήνυμα μέσω εκπομπής  κυψέλης , μπορεί να φθάσει σε εκατομμύρια συσκευές μέσα σε μια δεδομένη περιοχή σε μια στιγμή, με την προϋπόθεση ότι όλοι αυτοί οι αριθμοί είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο στη θέση προορισμού. Η μετάδοση κυψέλης είναι η τελική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων με βάση την τοποθεσία.

Όσοι έχουν έξυπνο κινητό (smartphone) θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (μήνυμα Εκπομπής Κυψέλης (Cell Broadcast – CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής).

Εν συντομία :

Μετάδοση

Το SMS χρησιμοποιεί ένα σύστημα από σημείο σε σημείο για τη μετάδοση μηνυμάτων, ενώ η κυψέλη χρησιμοποιεί σημεία από σημείο σε σημείο ή σημείο-προς-περιοχή.

Εξάρτηση αριθμού του κινητού

Το SMS απαιτεί προηγούμενη γνώση συγκεκριμένων τηλεφωνικών αριθμών προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα, ενώ η εκπομπή κυψέλης είναι ανεξάρτητη από αυτή την άποψη και δεν απαιτεί γνώση τηλεφωνικών αριθμών.

Στόχευση βάσει τοποθεσίας

Το SMS δεν υποστηρίζει στόχευση βάσει τοποθεσίας, καθώς μπορεί να στείλει μηνύματα μόνο σε προ-καταχωρημένους αριθμούς. Η μετάδοση κυψέλης στοχεύει σε όλα τα κινητά τηλέφωνα σε συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθέτηση, υπό την προϋπόθεση ότι οι αριθμοί της κυψέλης, είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της περιοχής.

Υπάρχουν και άλλες διαφορές, όπως η δυνατότητα επιβεβαίωσης της επιβεβαίωσης παράδοσης μηνυμάτων SMS, η οποία δεν είναι διαθέσιμη για εκπομπές κυψέλης,  παρ ‘όλα αυτά, έχετε μια εικόνα για την συγκεκριμένη υπηρεσία.

admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button