Pressαρίσματα

Τι είχαμε , τι χάσαμε…

po-ypourgiko-symboulio

Και εκεί που λέγαμε πως υπήρχε η πιθανότητα να βρεθεί η Αιτωλ/νία με τρία μέλη στο Υπουργικό Συμβούλιο, τελικά o  ανασχηματισμός έφερε ανακατατάξεις και η  Αιτωλ/νία μετά από χρόνια, δεν διαθέτει  ούτε ένα μέλος στην κυβέρνηση.

Θα μου πείτε και που διέθετε, τι έγινε, αλλά ας τα δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα…

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κ. Καραγκούνη και Σαλμά στα υπουργεία που υπηρέτησαν εδώ και έναν χρόνο.
Ο Μάριος Σαλμάς καταρχήν, είναι αλήθεια πως τοποθετήθηκε σε “ηλεκτρική καρέκλα”  και καθημερινά του ασκούνταν αφόρητη πίεση για να μειώσει τις τιμές των φαρμάκων, να περικόψει δαπάνες, να συμμαζέψει τον ΕΟΠΥΥ κ.ο.κ. Σε άλλους τομείς τα κατάφερε,  σε άλλους όχι. Ήρθε σε σύγκρουση με φαρμακοβιομηχανίες και στοχοποιήθηκε και το πιθανότερο είναι η “τρύπα’ του ΕΟΠΥΥ να του κόστισε την παραμονή ή την αναβάθμιση. Βέβαια σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το δεδομένο της συμμετοχής περισσότερων στελεχών από το ΠΑΣΟΚ, που περιόρισε περαιτέρω τις πιθανότητες του κ. Σαλμά.

Η θητεία του για την Αιτωλ/νία μπορεί να χαρακτηριστεί θετική τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την απεμπλοκή πολύ σοβαρών προβλημάτων με την προμήθεια του εξοπλισμού κλπ στο νέο νοσοκομείο. Εδώ του αναγνωρίζεται προσωπικά η δουλειά που έκανε , αλλά από την άλλη “μελανό”  σημείο μπορεί να χαρακτηριστεί ο ατυχής χειρισμός του στο θέμα του Σχεδίου “Αθηνά”  και ειδικά με την έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Ο Κώστας Καραγκούνης μάλλον “πλήρωσε” την εικόνα της μεγάλης απόδρασης στα Τρίκαλα, αν και γενικά το αντικείμενο του ήταν υποβαθμισμένο, γι’αυτο και στη νέα κυβέρνηση δεν υπάρχει θέση υφυπουργού Δικαιοσύνης. Ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα των φυλακών στην Αιτωλ/νία και έχει αφήσει μια παρακαταθήκη, ώστε μετά και την εξεύρεση έκτασης  να  με αυτό οι υπηρεσίες του υπουργείου.

Και για τους δυο πολιτικούς μας όμως , εκφράζονται φόβοι πως τα όσα προώθησαν για την περιοχή, θα “παγώσουν”  ή να καθυστερήσουν από τους διαδόχους τους και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν και να μην το επιτρέψουν να συμβεί, διαφορετικά θα έχουν ευθύνες.

Τέλος, ο Θάνος Μωραΐτης στάθμισε πολλούς παράγοντες για να αρνηθεί τη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Πρόκειται αν μη τι άλλο για ένα πολύ δύσκολο υπουργείο σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει και θα σκαρφαλώσει ακόμη πιο ψηλά, με ελάχιστες πιθανότητες η κυβέρνηση να αντιστρέψει την κατάσταση. Ο Αιτωλ/νας βουλευτής δεν έχει βέβαια ζήτημα με τα δύσκολα, αλλά σε κάποιο άλλο υπουργείο, όπως πχ στο Ανάπτυξης, όπου τα πήγε πολύ καλά με το ΕΣΠΑ όσο ήταν υφυπουργός, τα πράγματα να ήταν  διαφορετικά. Τα παραπάνω βέβαια είναι εικασίες και πληροφορίες Αθηναϊκών ΜΜΕ, αφού είναι γνωστό πως στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μωραΐτης διαφοροποιήθηκε από την απόφαση να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και πρότεινε να υπάρχει ανοχή αλλά όχι υπουργοποιήσεις. Ο πρ. υφυπουργός επέμεινε στην θέση του και δεν μπήκε στο σχήμα και ήδη θεωρείται πως μαζί με τον Φ. Σαχινίδη που επίσης αρνήθηκε υπουργική θέση, θα αποτελέσουν την αιχμή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ και της κριτικής στον Β. Βενιζέλο, αφού θεωρείται δεδομένο πως η επιλογή αυτή του ΠΑΣΟΚ, θα στοιχίσει ακόμη περισσότερο δημοσκοπικά.

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button