sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Τη Δευτέρα η δίκη εννέα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου για τις καταλήψεις του 2020

Πρώτη φορά που μαθητές κάθονται σε εδώλιο κατηγορουμένου για κατάληψη σχολείου στο Αγρίνιο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου , στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, κάθονται σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 16 του μηνός, εννέα μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προανακριτικής διαδικασίας και την λήψη καταθέσεων για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου του 2020.

Τον Φεβρουάριο του 2021, οι μαθητές, οι γονείς τους και όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν κληθεί να καταθέσουν, μετά τις αναφορές που κατατέθηκαν από την Διεύθυνση του σχολείου τον περασμένο Οκτώβριο.


Οι αναφορές έγιναν από την διεύθυνση στην τοπική Εισαγγελία και αφορούν στην περίοδο του Οκτωβρίου του 2020, όταν σε μια περίπτωση επιχειρήθηκε και στην δεύτερη περίπτωση -με διαφορά δυο ημερών- έγινε κατάληψη στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μην γίνουν μαθήματα. Η διεύθυνση είχε κατονομάσει συγκεκριμένους μαθητές, η δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα στη συνέχεια και ο Σύλλογος Γονέων επιβεβαίωσε σε πρώτη φάση την αναφορά για συμμετοχή μαθητών.

Οι ποινικές διώξεις σε βάρος των μαθητών, μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας,  ασκήθηκαν τον Ιούνιο του 2021, όπως αποκάλυψε το agriniopress, πυροδοτώντας έναν δεύτερο κύκλο αντιδράσεων.

Η όλη διαχείριση του ευαίσθητου αυτού θέματος από την Διεύθυνση του σχολείου, που δεν ενημέρωσε τον Σύλλογο Διδασκόντων, αλλά και τον Σύλλογο Γονέων, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από κόμματα, δημοτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις κλπ. που ζήτησαν τότε -χωρίς αποτέλεσμα- την απόσυρση των αναφορών – κατηγοριών και την διακοπή της ποινικής διαδικασίας. Αναδύθηκαν συγκεκριμένα ερωτηματικά για το πως η διεύθυνση του σχολείου χειρίστηκε το θέμα, εάν εξάντλησε κάθε παιδαγωγικό μέσο για να επιλέξει την αναφορά στη δικαιοσύνη κλπ.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής» , μιας και ουδέποτε στο παρελθόν ανήλικοι δικάστηκαν για συμμετοχή σε κατάληψη.

Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων ανηλίκων αρνείται τις κατηγορίες για συμμετοχή στην κατάληψη, σύμφωνα με πληροφορίες. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας άπαξ και κατ’εξακολούθηση. Να σημειωθεί πως με διάταξη , οι γονείς των μαθητών δεν παραπέμφθηκαν σε δίκη


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Ναι βέβαια έτσι είναι!!! Βλέπεις ολοι εμείς οι “μεγάλοι” έχουμε δώσει στα παιδιά μας τέτοιο ιδανικό περιβάλλον σε τομείς όπως η υγεία, η μάθηση, η κοινωνικόποίηση και γενικότερα σε ότι αφορά την διαβίωση τους που τώρα που φωνάζουν-για τον οποίο λογο- τα δικαζουμε. Αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας ότι ο τρόπος που απευθυνομαστε στα παιδιά (μας) είναι οι ποινικές διαδικασίες.
    Παρακαλούνται οι κύριοι-κυριες δικαστές να αποριψουν την υπόθεση και να αναζητήσουν ευθύνες και στην διεύθυνση του σχολείου αλλά και του συλλόγου γονεων
    Για το εάν όλες τους οι ενέργειες ήταν οι καλύτερες για την επίτευξη του στόχου τους που δεν-ήταν είναι και θα-είναι άλλος από την προστασία, την ανάπτυξη και την διασφάλιση της ευτυχίας των παιδιών μας.
    Η μήπως δεν είναι έτσι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button