ΕξελίξειςΠολιτική

Τι απαντά ο Βορίδης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Αγρίνιο

epi-neo-nosokomeio
Σε απάντηση του διαβήματος που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος είχε κάνει πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης τον ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνει προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Αγρινίου και να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία της στο μέλλον.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής, δύο ειδικευμένοι γιατροί του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας στέλλονται στο Αγρίνιο ώστε να διασφαλισθεί η περίθαλψη των νεφροπαθών, και ταυτόχρονα προωθείται -επειγόντως, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο- η προκήρυξη για την κάλυψη των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων.
Στην επικοινωνία που είχε με τον υπουργό, ο Γιώργος Βαρεμένος είχε επισημάνει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του θέματος, καθώς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της, τη λήξη της σύμβασης του επικουρικού ιατρού που απασχολούσε μέχρι πρόσφατα και την ασθένεια του μοναδικού παραμένοντος νεφρολόγου, αδυνατεί πλέον να παράσχει τις υπηρεσίες της στους αιμοκαθαρώμενους νεφροπαθείς, να εξυπηρετήσει τους εξωτερικούς ασθενείς και να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά.
Για το ίδιο θέμα, ο Γιώργος Βαρεμένος και η Μαρία Τριανταφύλλου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή αμέσως μετά την έναρξη του πρώτου θερινού τμήματός της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button