PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Τι απαντά ο Πολυτεκνικός Σύλλογος Αγρινίου για τις καταγγελίες περί “εκλογικού κέντρου”

Όπως φαίνεται από την απάντηση που ακολουθει, στην διοίκηση του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου, δεν έχουν περιέλθει σε γνώση, οι καταγγελίες περί “αθέμιτων πρακτικών” υποψηφίων που φέρεται να χρησιμοποιούν τον Σύλλογο και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να προωθήσουν την παράταξη του νυν δημάρχου αλλά και τις δικές τους υποψηφιότητες.

Με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει, το agriniopress.gr, είχε δημοσιεύσει σχετικό σχόλιο.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων, απάντησε στο σχόλιο με ανακοίνωση του,  που αναφέρει μεταξύ άλλων πως το κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να επικαλείται την ιδιότητα του ως πολυτέκνου, όχι όμως να χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα ή τα γραφεία του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος απαντά γενικόλογα, χωρις να μπαίνει όμως στην ουσία, στο γεγονός δηλαδή ότι με αφορμή την απόφαση για τα τέλη, έγινε πρωτοφανής “σπέκουλα” από υποψηφίους του κ. Παπαναστασίου. Υπήρχαν περιπτώσεις μάλιστα που υποψήφιοι ή συγγενείς τους έπαιρναν τηλέφωνα, δήθεν εκ μέρους του Συλλόγου , ζητώντας σταυρό.

Το συμπέρασμα είναι ότι μάλλον η διοίκηση του Συλλόγου, “ανέχεται” αυτές τις συμπεριφορές.

Αναλυτικά η απάντηση:

“Απαντώντας σε δημοσίευμα με τίτλο “Μετατρέπουν σε εκλογικό κέντρο τον Σύλλογο Πολυτέκνων?”

Ενημερώνουμε ότι προσφάτως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δήμο Αγρινίου και εγκρίθηκε και πάλι κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ και ακολούθως επικυρώθηκε από την αποκεντρωμένη Διοίκηση, η μείωση κατά 50% των τελών ύδρευσης στο οικιακό τιμολόγιο των πολυτέκνων ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και εισοδήματος.

Αυτή την λίαν ευεργετική διάταξη προς τα μέλη μας την ανακοινώσαμε εγγράφως προς όλους, ως είχαμε υποχρέωση και ευχαριστήσαμε τον κ. Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας την ευεργεσία.

Σημειωτέον ότι ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας που εκκρεμούσε επί δεκαετίες.

΄Οσον αφορά για την πολυτεκνική ιδιότητα, αυτή αποδεικνύεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία της Ελληνικής Πολιτείας από τους πολυτεκνικούς Συλλόγους της χώρας και την ΑΣΠΕ και όχι από τους Δήμους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι για τα μέλη του Συλλόγου μας που έθεσαν ή θα θέσουν υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές , έχουν το Δημοκρατικό δικαίωμα να αγωνίζονται για την υποψηφιότητά τους με όποιο νόμιμο τρόπο επιθυμούν, χωρίς βεβαίως να κάνουν χρήση του τηλεφώνου του Συλλόγου και το χώρο των γραφείων μας.

Το να επικαλούνται όμως την ιδιότητά τους ως μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου στο βιογραφικό τους, έντυπα διαφημίσεως ,καρτών κ.λ.π είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους , όπως δικαίωμα είναι όλων των άλλων υποψηφίων που επικαλούνται στα βιογραφικά τους σημειώματα και στις κάρτες τους, τις ιδιότητές τους.

Κατηγορηματικά λοιπόν δηλώνουμε ότι κανένα μέλος μας υποψήφιος και μη δεν έκανε ούτε θα κάνει χρήση των χώρων των γραφείων μας. Στους άλλους χώρους ,δρόμους, πλατείες κ.λ.π μπορούν όπως όλοι οι άλλοι υποψήφιοι να αγωνίζονται νόμιμα για την επιτυχία τους.”

Ετικέτες

3 Σχόλια

  1. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 14 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΑΜΑ ΕΧΕΤΕ ΕΞΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΚΠΤΗΣΗ 84 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

  2. Πέρα από το χρονικό διάστημα που ψηφίστηκε και εφαρμόζεται αυτή η απόφαση, το γεγονός ότι απεστάλησαν επιστολές σε μέλη του Συλλόγου για το παραπάνω θέμα, στα οποία μέλη για όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση ή ειδοποίηση για τις ενέργειες ή για άλλες δράσεις του Συλλόγου (πχ μοίρασμα τροφών, ενημέρωση για εκπτώσεις σε μαγαζιά κλπ) δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις και τα κίνητρα. Ξαφνικά τους θυμήθηκαν μόνο για αυτή την ενημέρωση. Σημειωτέον επίσης ότι στην εν λόγω επιστολή, η οποία επαναλαμβάνω απευθύνεται στα μέλη, αναφέρουν ότι αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν προς τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή (μη ξεχάσουμε και τους Αντιδημάρχους, ε?)…..ευχαριστίες. Ως γνωστόν, οι ευχαριστίες εκφράζονται προς τον αποδέκτη τους και όχι με επιστολή στα μέλη στου Συλλόγου.

  3. Πολύ καλά τα λέτε .Όντως πολύτεκνοι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από άτομο που κατείχε σημαντική θέση στο σύλλογο για να θυμίσει και καλά ότι είναι υποψήφιος συγγενής του πρώτου βαθμού και ότι ζητά την στήριξη .Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε για ποιον πρόκειται και πολύ κακώς έκανε χρήση των αριθμών τηλεφώνου .Σεβαστείτε και τους νεκρούς πριν τηλεφωνήσετε .Οι λογικοί άνθρωποι δεν θέλουν τίποτα από όλους εσάς που ενδιαφέρεστε ας το πιστέψουμε όπως λέτε για τον τόπο αυτό η δημιουργικότητα σας καλπάζει φτάνει σας βαρεθήκαν όλους εσάς που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η προβολή .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close