ΕξελίξειςΠολιτική

Τι απαντά ο Γεωργιάδης για την Υγεία στην Αιτωλ/νία

ÃÅÙÑÃÉÁÄÇÓ Á

“Με καθυστέρηση η απάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας στην Αιτωλοακαρνανία”, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων”

 Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος, “με αρκετή καθυστέρηση απάντησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ερώτηση, που είχε καταθέσει από τις 18/7/2013 ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ σε συνεργασία με τον Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας του κινήματος Μιχαλάτο Παναγιώτη, σχετικά με την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Αιτωλοακαρνανία.


Ο Υπουργός στην απάντησή του, αναφορικά με το ζήτημα των ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Παλαίρου και Κατούνας, τονίζει ότι εξυπηρετούνται από τα ασθενοφόρα οχήματα των Νοσοκομείων και των υπολοίπων Κέντρων Υγείας του νομού, και τους πλησιέστερους τομείς του ΕΚΑΒ, χωρίς όμως να φαίνεται ότι λαμβάνεται υπόψη ο παράγοντας απόσταση και χρόνος απόκρισης, δεδομένου ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μεγαλύτερος γεωγραφικά νομός της χώρας.

Ταυτόχρονα όμως, αφήνει εκτεθειμένη, τόσο την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, όσο και την διοίκηση του Νοσοκομείου του Αγρινίου, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει σε εκκρεμότητα στο Υπουργείο Υγείας αίτημα τους για προμήθεια ασθενοφόρου για τα εν λόγω Κέντρα Υγείας. Προφανώς τόσο η 6η ΥΠΕ όσο και το Νοσοκομείο του Αγρινίου θεωρούν ότι οι χρόνοι απόκρισης είναι αυτοί που πρέπει.

Σχετικά με το επίσης τεράστιο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία τους, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή των συμπολιτών μας, αφού μεταθέτει και εκεί τις ευθύνες στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης και διορισμού, καταλήγει να μας περιγράφει ένα γαϊτανάκι μεταξύ του Υπουργείου και των Υγειονομικών Περιφερειών όλης της χώρας για την πρόσληψη 777 ατόμων ως Επικουρικό Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίοι φυσικά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τέλος καμία απάντηση δεν υπήρξε από τον κύριο Γεωργιάδη, τόσο στο κομμάτι των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, όσο και στο κρίσιμο ζήτημα της υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου και τι προτίθεται να κάνει σχετικά με αυτό, η ηγεσία του Υπουργείου.

Εκτός βέβαια και αν η ονομασία του νέου νοσοκομείου Αγρινίου, ως Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, είναι ενδεικτική των προθέσεων της.”

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης:

po-georgiadis-apantisi1po-georgiadis-apantisi2

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button