Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τι απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στην καταγγελία πολίτη για τους δρόμους στον Αστακό

Η επώνυμη καταγγελία ενός δημότη Ξηρομέρου, για δρόμους που έχουν μετατραπεί σε «βούρκο» δίπλα ακριβώς από το δημαρχείο στον Αστακό, προκάλεσε την απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

Ο κ. Θ. Λιβάνης, με αφορμή λοιπόν την καταγγελία του Λ. Παπαρίζου, σημειώνει ότι «ο επόμενος στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως έχει δεσμευθεί, είναι η αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας της πόλης του Αστακού» και κάνει λόγο μάλιστα για σκοπιμότητες που θέλει να εξυπηρετήσει η καταγγελία: «H χρονική στιγμή αναφοράς στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι τουλάχιστον ύποπτη και μπορεί να χαρακτηριστεί κακοπροαίρετη όταν η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στρατηγικά ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις δημοπράτησης του έργου και κάνει εντατικές προσπάθειες σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο να εξασφαλιστεί το προϋπολογισθέν ποσό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα και θα καταστήσει τον Αστακό», αναφέρει.

Αναλυτικά η απάντηση του αντιδημάρχου:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Κ. ΛΙΒΑΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.

Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, ζωτικής σημασίας έργο για τον Αστακό, καθώς και την αναμενόμενη αποκατάσταση των αστοχιών του αποχετευτικού δικτύου Αστακού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο επόμενος στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως έχει δεσμευθεί, είναι η αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας της πόλης του Αστακού. Το νέο αυτό έργο θα έρθει να καλύψει τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν από τα προαναφερόμενα έργα αλλά θα λύσει και ένα μεγάλο, χρόνιο πρόβλημα της πόλης μας.

Η Δημοτική Αρχή, γνωρίζοντας τις ανάγκες του τόπου, και προκειμένου να πραγματοποιηθεί έγκαιρα ο αναφερόμενος στόχος, ζήτησε και συντάχθηκε η υπ’ αριθμ. 20/2018 μελέτη της Δ.Τ.Υ. του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€ με ΦΠΑ.

Ο στόχος είναι το μεγάλο αυτό έργο να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να δημοπρατηθεί άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, όπως ρητά αναφέραμε στον κ. Παπαρίζο Λεωνίδα με το υπ’ αριθμ. 4697/09-07-2018 έγγραφό μας, χωρίς καμία πρόθεση σκόπιμης και ανέντιμης επικοινωνιακής παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των δημοτών μας.
H χρονική στιγμή αναφοράς στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι τουλάχιστον ύποπτη και μπορεί να χαρακτηριστεί κακοπροαίρετη όταν η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στρατηγικά ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις δημοπράτησης του έργου και κάνει εντατικές προσπάθειες σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο να εξασφαλιστεί το προϋπολογισθέν ποσό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα και θα καταστήσει τον Αστακό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που εκτελούνται, μια σύγχρονη πόλη που θα είναι λειτουργική για τους δημότες της και ελκυστική για τους τουρίστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button