Αυτοδιοίκηση

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Κ. Καλαντζής για το Κέντρο Κοινότητας Αγρινίου

po-dimotiko-symvoulio-26-6-2017 (5)Απάντηση του Αντιδημάρχου Κώστα Καλαντζή σε ανακοίνωση της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Αγρινίου.

 «Το «Κέντρο Κοινότητας» του Δήμου Αγρινίου  λειτουργεί ένα χρόνο και συστεγάζεται με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στον πρώτο όροφο στη συμβολή των οδών Τσιτσιμελή & Ε.Ο. Αγρινίου – Ιωαννίνων. Στόχος της λειτουργίας του είναι η εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και αποτελεί ένα τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά  προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή μας.

Μέχρι σήμερα οι ωφελούμενοι του «Κέντρου Κοινότητας» ανέρχονται περίπου στους 6200 και αφορούν: ένταξη στο ΚΕΑ, συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες όπως ΟΑΕΔ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κ.λ.π., ενώ παράλληλα υλοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα κοινωνικά, υγείας κ.α.

Το «Κέντρο Κοινότητας» συνεχώς διευρύνεται με νέες αρμοδιότητες, γεγονός που συνέβαλε στην αναζήτηση νέου χώρου, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης για τη μετεγκατάσταση του.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Η ανθρωποκεντρικά δομημένη κοινωνική πολιτική του Δήμου Αγρινίου, με τη λειτουργία αποτελεσματικών υποδομών κοινωνικής στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και όσων χτυπήθηκαν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, αποτέλεσε κομβικό σημείο της πολιτικής μας. Χιλιάδες συμπολίτες μας με οικονομικές δυσκολίες βρήκαν καταφύγιο και υποστηρίζονται από τις δομές. Μέλημά μας ήταν πάντα η εξυπηρέτηση των πολιτών και η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους με ευαισθησία και σοβαρότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button