ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Tι απαντά η ΔΕΥΑ Αγρινίου για τα προβλήματα ύδρευσης στις Παπαδάτες

Όλα ξεκινουν από τη χρήση του πόσιμου νερού για πότισμα...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εντοπίστηκε από την ΔΕΥΑ Αγρινίου και σχετίζεται για άλλη μια φορά με παράνομες συνδέσεις στον αγωγό ύδρευσης. Οι συνδέσεις αυτές έγιναν από αγνώστους για ανάγκες άρδευσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκαλώντας το πρόβλημα λειψυδρίας.

Μάλιστα στο σημείο βρέθηκαν και μάνικες που χρησιμοποιήθηκαν γι’αυτόν τον λόγο.

“Πρόκειται ξεκάθαρα για ασυνειδησία ατόμων που δεν αντιλαμβάνονται τις ανάγκες σε πόσιμο νερό, προκείμενου να ποτίσουν καλλιέργειες. Στην περιοχή έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις με επιδιορθώσεις βλαβών τοποθέτηση μηχανισμών κλπ , ώστε να διασφαλιστεί επάρκεια σε νερό, αλλά όσο το νερό θα σπαταλιέται για πότισμα, το πρόβλημα θα υπάρχει”, λένε χαρακτηριστικά στελέχη της ΔΕΥΑ Αγρινίου, που φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα τις τεράστιες καταναλώσεις νερού που καταγράφονται στην Μακρυνεία και που αντιστοιχούν στο μέγεθος μια μεγάλης περιφερειακής πόλης, όπως η Λαμία!

Περιγράφονται ακόμη περιπτώσεις ποτίσματος με νερό ύδρευσης καλλιέργειας καπνού έκτασης 12 στρεμμάτων. Γι αυτο το λόγο η ΔΕΥΑ αναμένεται να προχωρήσει και σε μια εκστρατεία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.

Τα αποτελέσματα πάντως, φαίνεται πως μάλλον θα είναι πενιχρά, όσο το αρδευτικό πρόβλημα θα υφίσταται.

3 Σχόλια

 1. Το νερο στην περιοχη κανει μονο για ποτισμα αντε για κανα ντουζ και αυτο με επιφύλαξη!
  Ολα τα σπιτια κανουν χρηση φίλτρου νερου το οποιο μολις φτασει στο 1/10 του φιλτραρίσματος που δινει ο κατασκευαστής βουλωνει απο τις πετρες και το χωμα και ολα τα αλα που ερχονται στην παροχη!
  Η εντονη αίσθηση του χλωρίου στο νερο 2ιναι και αυτο ενα μεγαλο πρόβλημα!
  Τα περισσότερα νοικοκυριά αγοραζουν εμφιαλωμένο νερο!
  Συγγενικό μού πρόσωπο με τα απο νοσηλεία με προβληματα στο στομάχι και στα νεφρα του συστήθηκε απο τους γιατρούς να μην συνεχίσει να πίνει νερο απο την βρύση!
  Ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί ειναι το εξής: οποιος νοικοκυρά τοποθετήσει στην βρυση του νεροχύτη της το πρωι ενα υποτυπώδη φιτρο αποτελούμενο απο βαμβάκι και τουλι το μεσημέρι θα εχει γινει κατάμαυρο!
  Ολα τα παραπάνω συντελούν οι κάτοικοί της περιοχης απαξιώνουν το πόσιμο νερο και να το χαρακτηριζουν οτι κανει μονο για άρδευση και για πλύσιμο και ετσι εξηγούμαστε σε αυτη την αλόγιστη σπατάλη του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button