ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Τι αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Υγείας για τον μικρό Ηλία από τον Αστακό

Ο μικρός Ηλίας – Στυλιανός, το αγοράκι από τον Αστακό, νοσηλεύεται περίπου δύο μήνες σε ΜΕΘ νοσοκομείου καθώς πάσχει από από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1.

Το αγοράκι από τον Αστακό, έχει ακριβώς την ίδια ασθένεια με τον Παναγιώτη – Ραφαήλ, που συγκίνησε το πανελλήνιο πριν μερικούς μήνες και οι γονείς ζητούν από το Υπουργείο Υγείας να τρέξει τις διαδικασίες ώστε ο μικρός που συγκίνησε την Ελλάδα να υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τρόπους ασφαλούς και αποτελεσματικής πρόσβασης στην εν λόγω φαρμακευτική αγωγή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο μικρός Ηλίας, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης, της φαρμακευτικής αγωγής της.

Παράλληλα, σημειώνεται πως η γονιδιακή θεραπεία δεν έχει ακόμα άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πράγμα που περιπλέκει την υπόθεση.

Με σεβασμό στην αγωνία της οικογένειας, το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους, καθώς η μάχη για τον μικρό Ηλία – Στυλιανό τώρα ξεκινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button