Δυτική Ελλάδα

Τι αλλαγές στο μνημείο των 120 προτείνει το παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

koi-120-kke12

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μετά από επίσημο αίτημα του Αντιδημάρχου Αδάμη Σπύρου πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του στις 12/4/2018.

Θέμα της συνάντησης ήταν η αναμόρφωση ενός μέρους του Μνημείου των 120 εκτελεσμένων της Αγίας Τριάδας, που προτίθεται να κάνει ο Δήμος. Μετά τη συνάντηση, το Δ.Σ. του Παραρτήματος συνεδρίασε και ομόφωνα πήρε απόφαση να γίνει δεκτό το αποτέλεσμα της συζήτησης αυτής.

Το Δ.Σ. απέστειλε με επιστολή την απόφασή του στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και επιπλέον δίνει στη δημοσιότητα όσα έγιναν δεκτά, σύμφωνα με όσα αναφέρει,  για την αναμόρφωση του Μνημείου.

Συγκεκριμένα:

«1) Να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των ονομάτων των 120 εκτελεσμένων με  βάση τον κατάλογο που σας δόθηκε από το Παράρτημά μας και το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ. Μπορεί να γίνει και αντιπαραβολή με το ληξιαρχείο ή/και όποιων άλλων φορέων έχουν να καταθέσουν κάτι.

2) Να αποτυπωθεί η ανακοίνωση του Γερμανού διοικητή για την εκτέλεση των 120 και στα ελληνικά και στα γερμανικά.

3) Στο τέλος όλων αυτών να αναγραφεί ότι: «εκτελέστηκαν από τους   Γερμανούς κατακτητές από τα Τάγματα Ασφαλείας και τους συνεργάτες τους».
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
4) 1.α. Να αναγραφούν στίχοι από το ποίημα «Αναστάσιμο Μνημόσυνο», του Γιάννη Ρίτσου, που γράφτηκε για τους 120 εκτελεσθέντες.

1.β. Δεν έχουμε αντίρρηση να αναγραφούν στίχοι του Χατζόπουλου, που αναφέρονται στους 120 ή/και του συμπολίτη μας Κυλάφη αφού και αυτοί αναφέρονται στους 120.

5) Και να γίνει ο διαγωνισμός για τη φιλοτέχνηση του υπάρχοντος Μνημείου

Βάση των όσων κουβεντιάσαμε και προαναφέραμε το Δ.Σ. του Παραρτήματος Αγρινίου της Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε. είναι σύμφωνο με τα παραπάνω. Οτιδήποτε αθετηθεί από αυτά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας επισημάνουμε ότι όσα συζητήσαμε και συμφωνήσαμε δεν ισχύουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button